16. maaliskuuta 2011

Zdeněk Miler ja Myyrä - näyttely 10.4. astiZdeněk Miler täytti jokin aika sitten 90-vuotta ja sen kunniaksi on järjestetty näyttely hänen luomastaan animaatiohahmo Myyrästä (Krtek).

(Klikkaa Myyrä-infoa tästä: "Jmenuji se Krtek !")Vltavin Galleriassa avattu näyttely on avoinna 10.4. asti. Nähtävillä on Myyrään liittyviä piirustuksia, akvarelleja ja animaatiossa käytettyjä kalvokuvia.

Ensimmäinen animaatio Myyrä-aiheesta oli lyhyt ja sen nimi oli "Jak Krtek ke kalhotám přišel" (Kuinka myyrä sai housut). Tämä esitettiin vuonna 1956 ja tarina kertoi, kuinka metsän eläimet kutoivat pikku-Myyrälle housut. Tarina oli esillä Venetsian elokuvajuhlilla vuonna 1957 ja se voitti pääpalkinnon.

Myyrä ei animaatioissa paljonkaan puhu, yleensä se huudahtelee yksittäisiä sanoja kuten Tam ! (tänne) tai Jo jo (kyllä, kyllä). Tämä yksinkertaisuus on tehonnut lapsiin. Siksi Myyrää on ollut helppo levittää kansainvälisille markkinoille, koska kielikysymys ei ole ollut esteenä. Monissa Myyrän animaatioissa pyritään välittämään kasvatuksellista viestiä hauskanpidon lisäksi.


Myyrä-pehmolelut ovat myös yksi tunnetuin matkamuisto, joita turistit vievät kotiinsa lapsille tuliaisiksi.


Vltavín Gallery


Masarykovo nábřeží 36, Praha 1 (Karttalinkki tässä).

Avoinna päivittäin: klo 10.00-12.00 ja klo 13.30-18.00

Raitiovaunut: 6, 9, 18 21, 22 ja 23, pysäkki Národni divadlo (Kansallisteatterin edessä), siitä pieni kävelymatka galleriaan. TAI joen suuntaisesti kulkeva raitiovaunu 17 ja jää pois heti ensimmäisellä pysäkillä Kansallisteatterin kohdalla.

 

Lähin metropysäkki: Národni trida (keltainen linja), siitä jonkin verran kävelymatkaa galleriaan.

Gallerian kotisivut löydät tästä linkistä.
 
 
Vinkki: Praha Radio
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig