26. lokakuuta 2011

Franz Kafka kirjallisuuspalkinto 2011

John Banville - kuva täältäIrlantilaista kirjailijaa John Banvillea, joka on kirjoittanut vuonna 2003 kirjan "Prague Pictures: Portrait Of City", esiteltiin Tšekin kansainvälisen kirjallisuuspalkinto Franz Kafka 2011 -palkinnon saajaksi tiistaina 25.10.2011.
 
Asiantuntija-tuomaristossa ovat mukana brittiläinen kustantaja John Calder, ranskalainen kriitikko Andre Derval ja saksalainen  Kurt Krolop.
 
John Banville, 65-vuotta, julkaisi ensimmäisen kirjansa kokoelman novelleja nimeltä Long Lankin vuonna 1970. Hän on kirjoittanut 18 romaania. Osa tarinoista on käännetty Tšekin kielelle.

Palkinto on tarkoitettu kirjoittajille, joiden työ on poikkeuksellista sen taiteellisen laadun vuoksi, joka houkuttelee lukijoita heidän alkuperästäan riippumatta, eikä erittele myöskään kansallisuutta, uskontoa ja kulttuuria, sekä pitää yhtä Kafkan ajatusmaailman kanssa.

Palkinto on hinnaltaan 10.000 dollaria.
 
Edellisten kirjallisuuspalkintojen voittajia Tsekeissä ovat Haruki Murakami (Japani), Arnost Lustig (Tšekki), Elfriede Jelinek (Itävalta) ja Harold Pinter (Englanti).
 
Viime vuonna palkinnon sai näytelmäkirjailija ja entinen Tšekin presidentti Vaclav Havel.

Asiasta informoi Prague Monitor.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig