20. lokakuuta 2011

Vratné lahve - tšekkiläinen elokuva tänään TV1:llä


Prahalaisen koulun kirjallisuuden opettaja Josef Tkaloun (Zdenek Sverak) kyllästyy kurittomiin koululaisiin

Jos elokuussa jäi katsomatta tšekkiläinen elokuva "Elämä kierrättää", se tulee tänään 20.10.2011 uusintana TV1:llä klo 22:45.

Yle kertoo sivuillaan: "Jan Sverákin ohjaama Elämä kierrättää (Vratné lahve) on lämmin draamakomedia miehestä, joka kieltäytyy uskomasta että ikääntyminen merkitsisi elämää vailla rakkautta, intohimoa ja merkitystä.

Josef Tkaloun (Zdenek Sverák) on vanha opettaja nykypäivän Prahassa. Hän kyllästyy kurittomiin koululaisiin ja jättäytyy pois opettajan hommista. Mies ei jää laakereilleen lepäämään ja tyydy tylsyyteen, vaan hän kokeilee ensin polkupyörälähetin työtä ja vaihtaa sitten kauppaan töihin, missä hänen vastuullaan on pullonpalautus.

Pullonpalautuksen lisäksi Josef avittaa siinä sivussa muutamia ihmisiä sydämenasioissa. Josefilla on vaimo, mutta suhde on jo parhaat päivänsä nähnyt. Josef haaveilee tapaamistaan nuorista naisista ja näkee heistä eroottisia unia. Eräänä päivänä kauppaan ilmestyy pullonpalautusautomaatti. Seinässä Josefin luukun kohdalla on kone, eikä Josef enää pääse kosketuksiin ihmisten kanssa. Miehellä on sulattelemista muuttuvassa maailmassa.

Elokuva oli kotimaassaan vuonna 2007 yleisömenestys.

Ohjaus: Jan Sverák. Näyttelijät: Zdenek Sverák, Tatiana Vilhelmová, Daniela Kolaróva. Käsikirjoitus: Zdenek Sverák. Tuotanto: Tshekinmaa 2007/Empties."


Info: Ylen sivut, alkuperäinen teksti tässä.

SHARE:

3 kommenttia

 1. Katottiin leffa elokuussa, ihan mahtava. Näkyi kivoja näkymiä Prahasta. Kerran käynytkin tunnisti.
  Taannoin tuli maksukanavalta ohjelmaa Pilsneristä. Hirvee matkakuume, kun ohjelma alkoi kuvakavalkaadilla tunnetuimmista nähtävyyksistä.
  -Turisti-

  VastaaPoista
 2. *Huokaus* Niin se on täälläkin. Ei saisi katsella minkäänlaisia kuvaesityksiä Prahasta: aina vatsanpohjaa alkaa kutittaa ja haaveet saa vallan. Omaa tuskaani tällä hetkellä lievittää kuitenkin se, että täällä päässä yritetään järjestää aikaa joulun alle muutaman päivän Praha-pyrähdykseen; katsotaan kuinka käy. Vielä on epävarmaa.

  VastaaPoista
 3. Kateudesta vihreä täällä päässä :)
  -Turisti-

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig