8. maaliskuuta 2012

Masopust -karnevaalit - Kevään tervetuliaisjuhlaa !Eri puolilla Tšekissä, ja myös Prahassa, järjestetään pitkin alkukevättä erilaisia "Masopust"-karnevaaleja. 


Sanotaan siis: "Tervetuloa Kevät !"Hassunkurisesti pukeutuvia voit nähdä kadulla - kuva täältä


Tšekissä perinteet näihin keväisiin karnevaaleihin tulevat jo keskiajalta. Tällöin erilaisin juhlakulkuein ja poltetuin kokoin toivotettiin kevät tervetulleeksi kaupunkiin joulun jälkeen.  Myös erilaiset naamiaisasut liittyvät juhlan tunnelmaan. Alunperin juhlan tarkoitus oli aloittaa paasto, mutta kulttuurien muuttumisen myötä itse paastolla taitaa olla vähäisin merkitys siihen, että juhlasta otetaan kaikki irti.

Ennen ja myös tänäänkin, tapahtumaan liittyvät juoma, ruoka ja tunnelma, ihmisten välinen sosiaalinen kanssakäyminen ja erilaiset riehakkaat riennot. Musiikkia unohtamatta.

Tunnetuin näistä karnevaaleista on Žižkovsky Masopust eli karnevaalit Prahan Žižkovin alueella. Tänne tulevat sekä paikalliset, että turistit. Valitettavasti nämä pirskeet ovat jo ohi, sillä ne järjestettiin helmikuun lopulla.

Mutta ei hätää, suuri huvipuisto Výstavištěn alueella on auki ja kestää 22.4.2012 asti. Suuntaa askeleesi sinne ja ota kevät vastaan ! Linkki vanhaan juttuuni alueesta tässä.

Linkki huvipuiston sivuille tästä: http://www.matejskapout.cz/


Huvipuistoaluetta keväällä -kuva täältä


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig