Prahaan ja tšekkiläsyyteen keskittyvä blogi ~ Matkavinkkejä & omia kokemuksia meille rakkaasta Prahasta

26. maaliskuuta 2012

Les Moules - Merenherkuista pitävien paratiisi

Tämä on ravintolavinkki teille, jotka pidätte merenelävistä lautasellanne, ja varsinkin simpukoista. Jos ette näitä herkkuja ole vielä maistaneet, ottakaa tilanne haltuun ja kokeilkaa tämä paikka.Simpukka valmiina syötäväksi


Restaurant Les Moules ei jäänyt meille yhden käyntikerran ravintolaksi, sen verran herkkua ruokaa saatiin ja palvelu oli hyvää! 

Tätä paikkaa voimme oman kokemuksen kautta suositella.


Ja jos et vielä ole merenherkkuja maistanut, kokeile ihmeessä niitä täällä. Rauhallinen lounasympäristö, hyvä tarjoilu ja Menu kutsuvat sinua maistamaan näitä ihmeitä. Me emme tiedä, kuinka paljon täällä iltasella ruokailee ihmisiä, mutta silloin ehkäpä pöytävaraus on parempi tehdä.Ravintolaa kadulta päin katsottuna


Tämän ravintolan me huomasimme eräällä kävelykierroksella ja päätimme palata takaisin paremmalla ajalla, ja nälällä. 

Josefovin kaupunginosassa sijaitseva belgialaistyylinen Les Moules -ravintola tarjoaa Menussaan paljon herkkuja, mutta itse simpukoista pitävinä päätimme kokeilla näitä lounaaksi.

Siispä ei muutakuin sisään vain.

Kuva servietistä


Me olemme tutustuneet ja maistaneet näitä ihanuuksia (simpukoita) vasta aikuisiällä, eräällä Nizzan matkallamme ja heti jäimme koukkuun. Niistä on tullut yksi suosikeistamme, eikä hyviä simpukoita tahdo oikeastaan löytää muualta, paitsi juuri Etelä-Ranskan rannikolta. Simpukan maku on pehmeä ja hyväilevä, se maistuu lihalta, mutta silti kalalta. Yksinkertaisesti laitettuina ne ovat parhaimmillaan.

Tapana on, että ensimmäinen simpukka kaivetaan haarukalla ja siitä saatavalla kuoriosalla syödään sitten seuraavat. Tätä kuoriosaa käytetään kuten pinsettejä, ja sillä nipistellään seuraavista simpukoista lihat suuhun.

Mutta tottakai muitakin parhaimmaksi katsomiaan syöntikikkoja voi käyttää. Pääasia, että nauttii tilanteesta. Ja saa vatsansa täyteen.Ravintolan info siitä, mistä heidän tarjoilemansa simpukat tulevat


Kilo näitä ihania simpukoita maksaa tässä ravintolassa 295 korunaa (n. 12 euroa). Ne toimitetaan Belgiasta, rannikolta, aina samalta kalastajalta. Simpukoita, joita kalastellaan, ei sekoiteta keskenään, vaan tietystä kohdasta merestä saadut simpukat laitetaan yhteen kasaan, ja seuraavasta kohdasta kalastetut taas seuraavaan kasaan. Näin simpukat saavat kukin oman arvonsa tuotteina ja tietyistä kohdista kalasteltuina. 

Tarjolla oli muistaakseni simpukoita Provencelaisittain, Thai-maustettuna ja valkoviinissä; muitakin on näiden lisäksi. Lisäksi ostereita ja hummereita on listalla.

Ravintolan sisustus on tummaa puuta, isot ikkunat antavat valoa ja tilaa katsella kadun vilinää. Seinillä on muistoja Belgiasta ja Ranskasta; kaunista rustiikkista tunnelmaa.


Kuvaa sisältä
Kuvaa sisältä
Kuvaa sisältä


Aluksi otimme tummat belgialaiset oluet, Leffet. Mies tykkää kovin tämän oluen mausta, eikä se omastakaan mielestäni ole huono tummaksi olueksi. Pöytään tuotiin myös alkupalaksi leipää ja kahta erilaista levitettä: chilillä maustettua oliiviöljyä ja valkosipulilevitettä.Leipien levitteet ja olutta


Itselläni lounaaksi oli valittu simpukat Provencelaisittain. Mausteena siis mm. selleriä, sipulia, yrttejä ja ripaus valkoviiniä. Nam. Hyvää oli. Korvissa kohisi Nizzan Enkeltenlahden aallot, niiden osuessa rantakiviin. Muistoja heräsi. Herkullista.

Lisäkkeenä otimme myös yhden satsin ranskalaisia perunoita ja nekin olivat hyviä. Kunnon "lankkuperunoita", kotona tehdyn oloisia. Mukana tuli dippikastike.


Kattilallinen simpukoita Provencelaisittain


Mies otti satsin simpukoita Thai-maustettuna. Hänelle lisukkeena tuli simpukoiden mukana kulhollinen riisiä. Mausteena mm. kookosmaitoa ja chiliä. Tähän kastikkeeseen kun kastoi riisiä, tulos oli myös herkullinen.


Simpukoita Thai-tapaan


Vatsamme tulivat täyteen ja olo oli ihana. Ruokajuomana nautimme viiniä, koko pullollisen, jota tarjoilija suositteli. Hinta kohtuullinen ja maku simpukoiden kanssa taivaallinen.

Mitä sitä muuta voi enää tarvita; se kaikki oli tässä.


Simpukoiden kanssa nauttimamme valkoviini


Lämmin kiitos ihanalle ravintolalle, tänne tulemme vielä seuraavien Prahan reissujen myötä. Hyvä kokemus jäi ruuasta ja tunnelmasta, paikka oli siisti ja rauhallinen ainakin lounasaikaan.

Ihana tietää, että enää ei tarvitse lähteä simpukoiden hakuun Rivieralle asti, vaan niitä löytää yhtä hyvinä (ellei jopa parempina) rakkaasta Prahastamme.

Ravintolan omat kotisivut löydät tästä linkistä: http://www.lesmoules.cz/en/Ravintolan sisustusta


Käyhän kokeilemassa:

Les Moules

Pařížská 19, Praha 1 (karttalinkki tässä)


Tässä vielä lopuksi kuvaa myös erään kerran tässä paikassa syödystä hummeriateriasta.


Toukokuu 2012
SHARE:

4 kommenttia

 1. kannattaa käydä, jäätävän hyvä ruoka ja miljöö, vaikka kokemusta samankaltaisista paikoista on..suositus meiltä viidellä plusalla ja kiitos vinkistä

  VastaaPoista
 2. Ihanaa jos tykkäsitte, niin mekin ; )

  Täällä ollaan käyty periaatteessa joka Prahan reissu sen ensimmäisen vierailukerran jälkeen. Hyvä palvelu, hinnat kohtuulliset ja mikä parasta: näin hyviä simpukoita ei olla syöty missään muualla maailmalla!

  VastaaPoista
 3. Hyvä ruoka ja viihtyisä paikka (2011). Uudestaan voisi kyllä mennä.
  Osa tämän artikkelin kuvista ei näy enää.

  VastaaPoista
 4. Mukava kuulla! Les Moulesiin on mukava kävellä ja ruoan jälkeenkin ollaan lähdetty yleensä Juutalaiskaupunginosaan kävelemään tai sitten Vltavan suuntaan, ja vatsaa laskettelemaan. Siinäkin mielessä sijainti on hyvä.
  Harmi, että kaikki kuvat eivät näy, sillä ne ovat omia kuvia ja JPG-muodossa talletettuja. Joskus netistä otetut kuvat saattavat kyllä poistua, ellei niitäkään ensin tallettele omalle koneelle. Taitaa näissä koneissa ja ohjelmissa olla erilaisia asetuksia tai jotakin, jotka saavat näkymät erilaisiksi.

  VastaaPoista

© Karhunkadun Kafka
Blog Design by pipdig