Prahaan ja tšekkiläsyyteen keskittyvä blogi ~ Matkavinkkejä & omia kokemuksia meille rakkaasta Prahasta

14. tammikuuta 2011

Ankkaravintolat: U modré kachničky ja Perpetuum





Tässä ravintolavinkit sinulle, joka haikailet ankkaruokaa Prahassa tai vaihtoehtoisesti  hyvää ruokaa. Molempien ravintoloiden hintataso on Suomen hinnoissa. 

Kumpikin ankkaravintola on rankattu Prahan parhaimpiin, joten tässäpä vinkit:


Siniset Ankanpojat, kevät 2010


Restaurace U modré kachničky

Ravintolan nimi on suomen kielellä Siniset Ankanpojat. Paikka sijaitsee Malá Stranassa eli Pienellä puolella, osoite on Nebovidská 6, Praha 1. Ulkoapäin jo hyvin hurmaavan näköinen talo, sisältä mielenkiintoinen. Ravintolassa saatat tavata Prahassa vierailevia kansainvälisiä filmitähtiä tai muusikkoja. Pöytä kannattaa varata etukäteen.

Pääset sinne raitiovaunulla (12, 22 ja 23), jää pois Ujez-kadulla heti Petrinin kukkulan läheisyydessä. Siitä on kävelymatka ravintolaan. Tai kävele sinne samalla kun nautit Malá Stranan miljööstä tai Kampa-saaren rauhallisuudesta. 

Ravintolan kotisivut ja menu löytyvät tämän linkin takaa. Usein olemme alueella kävellessämme käyneet tutkailemassa etuoven luona olevaa ruokalistaa, mutta sisään emme ole vielä päässeet; ehkä ensi kerralla.

Ikiliikkuja eli Perpetuum, joulukuussa 2010

Restaurace Perpetuum 

Ravintolan suomenkielinen nimi on Ikiliikkuja. Perpetuum sijaitsee Dejvice-kaupunginosassa, osoitteessa Na Hutích 9, Praha 6 . Parhaiten pääset sinne metrolla: vihreä linja A ja jää pois päätepysäkillä Devická. Ravintola sijaitsee ison liikenneympyrän ja aukio Vitézné námestin toisella puolella, hiljaisella kadulla.

Tästäkin ravintolasta on kirjoitettu paljon hyviä arvosteluita ja siksipä tännekin kannattaa pöytä varata etukäteen, jos ruokailemaan tahtoo. Itse olemme jääneet oven ulkopuolelle kun ex-tempore päätimme ravintolaan mennä syömään, mutta paikalle tullessamme ovessa luki lappu: tänä iltana loppuun buukattu. Ehkäpä tännekin siis joku toinen kerta.

Ravintolan omat kotisivut ja menu löytyvät tämän linkin takaa.



SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Karhunkadun Kafka
Blog Design by pipdig