16. elokuuta 2010

Praha Zoo - Prahan eläintarha

Prahassa on eläintarha, joka on auki läpi vuoden. Eläintarha tuli kuuluisaksi vuonna 2002, jolloin Prahassa olivat suurtulvat ja eläintarhan eläimiä pelastettiin veden keskeltä. Eläintarha sai tällöin paljon avustuksia tulvan tuhojen korjaamiseen ja nyt eläimillä on enemmän tilaa kuin ennen; kirahvilaumallakin on käytössään kokonainen savanni.

Alue on suuri, joten varaa aikaa siellä käydessäsi. Infotauluja löytyy kävelyteiden varsilta, joissa kerrotaan eläimistä. Alueella on myös kahviloita sekä tietenkin matkamuistomyymälä.

Heti pääportista sisään mennessäsi on edessäsi pieni alue, jonne pääsee kahden portin kautta. Tällä alueella on irrallaan pieniä söpöjä apinoita, jotka tulevat kaivamaan kassiasi, jos et ole varuillasi. Jos siis haluat ikuistaa kameralla itsesi penkillä istumassa pikkuapinan kanssa, käy ihmeessä kurkkaamassa. Ihania söpöläisiä ja erittäin halukkaita poseeraamaan kamerallesi.

Alueelta löytyy myös köysirata, jolla pääset pientä maksua vastaan ylös jyrkän rinteen päälle. Portilta saat ostaa esitteen, jossa kerrotaan eläinten ruokinta-ajat. Niitäkin on mukava mennä seuraamaan.

Ja kun Prahassa ollaan, koiratkin ovat tervetulleita kytkettyinä alueelle. Vesikippoja ja koirien pieniä "huoltopisteitä" löytyy kävelyreittien varsilta.

Parhaiten eläintarhaan pääset yhdistelmällä metro ja bussi. Ensin metropysäkki Holešovice nádrazi (punainen linja), jonka edustalta lähtevät bussit suoraan eläintarhaan. Bussin tunnistat kyltistä Zoo tai numerosta 112. Busseja menee noin vartin välein ja päätepysäkki on eläintarhan ovilla.

Pääsymaksu aikuisilta 150 korunaa eli n. 6 euroa.

Eläintarhan osoite: U Trojského zámku 3.

Eläintarhan hyvät kotisivut ovat osoitteessa: http://www.zoopraha.cz/en


Teksti: omaa, lisäksi Antti Helin (2004) Mondo matkaopas Praha
Eläintarhan logokuva täältä: http://intl-club.fsv.cuni.cz/~intl-club/user_files/Image/Logo-Zoo-Praha.jpg
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig