HEL- PRG ... and other Czech stories

10. syyskuuta 2015

Prahan julkisen liikenteen museo - Public Transport Museum - Muzeum MHD
Mikäli Prahassa kulkeneiden raitiovaunujen ja bussien historia kiinnostaa, on ehdoton käyntikohde Julkisen liikenteen museo, Muzeum MHD.
Museon näyttely lähtee aivan liikennekulttuurin alkuajoilta eli hevosien vetämistä raitiovaunuista ja päättyy 1980-luvun bussiin / raitiovaunuun, sekä metron alkuperäiseen pienoismalliin. 

Prahan liikennelaitoksen ylläpitämä näyttely avattiin vuonna 1993 ja näyttelyssä on yhteensä 40 eri ajoneuvoa kuluneiden vuosikymmenten ajoilta. Lisäksi esitellään raitiovaunulinjojen alkuperäisiä reittejä, historiallisia matkalippuja, lipunmyyntipiste, valokuvia Prahan kaduilta raitiovaunujen siivittämänä, sekä paljon muuta.


Mukaan saat englanninkielisen esittelylehtisen, joten aivan maan omalla kielellä ei näyttelystä tarvitse suoriutua.

Todella näkemisen arvoinen paikka liikennehistoriasta kiinnostuneille.


Tänä vuonna 2015 museo on avoinna vain lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9 - 17, marraskuun 17. päivään asti. Vuoden 2016 aukiolot voi tarkistaa tuolta alla olevilta museon omilta kotisivuilta tulevan talven-kevään aikana. Museo ei ole avoinna aivan sydäntalvella, se aukeaa sitten taas keväällä ja sulkeutuu jälleen loppuvuodesta 2016.

Sisäänpääsymaksu on aikuisilta 35 korunaa, lapsilta 20 korunaa.


Lisäksi museon pihalta lähtee tuo historiallinen raitiovaunulinja 91 aina tasatunnein klo 12 - 17 välillä museon aukioloaikoina. Matkalipun hinta 35 korunaa / matkustaja. Sitä piti meidänkin tietysti kokeilla.
Museon omat kotisivut löydät tästä; englanniksi.


Osoite:

Patočkova 460/4, Praha 6 - Střešovicen kaupunginosa (karttalinkki)

Netissä kehotetaan menemään kohteeseen raitiovaunuilla 1 ja 8, mutta meidän Praha-vierailumme aikana syyskuussa 2015, kyseiset linjat kiersivät toista kautta, eivät museon ohi. Me jäimme pois vihreän metrolinja A:n pysäkillä Hradčanská ja valitsimme siitä suoraan menevän ratikkalinja 25:n, sillä pääsimme kohteeseen. Pysäkki on museon pääkäynnin edessä.Share:

4 kommenttia

 1. Vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta paikalta, pitänee piipahtaa.
  Saako siellä valokuvata? Päättelin että kuvat on itse ottamianne, eli saisi kuvata.

  VastaaPoista
 2. Kyllä saa ... tai ei ainakaan meitä tultu hätistelemään : ) Hienoja vaunuja ja historiaa raitioliikenteen kehityksestä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä infosta. Käytiin katsomassa ja tosi mielenkiintoinen paikka, kuvia tuli otettua. Löydetty myös monta muuta paikkaa teidän vihjeiden ansiosta. Kiitos, että jaatte kokemuksianne, niistä on monelle iloa ja hyötyä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ja olipa kiva kuulla, että reissunne meni hyvin! Prahaan jää aina itsestä pieni palanen, mutta siksi sinne on hyvä palatakin uudestaan.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig