HEL- PRG ... and other Czech stories

14. syyskuuta 2015

Pražská čokoláda - Suklaatuotantoa jo vuodesta 1888


Pražská čokoláda on tšekkiläinen tuotemerkki. Kyseisen karkkitehtaan perusti Jan Schmidt Teplicíchin kaupunkiin vuonna 1888 ja aloitteli suklaalla, mutta vuosien saatossa mukaan on tullut myös muita karamellituotteita. Ja yhä tänä päivänä meillä on mahdollisuus nauttia näistä tehtaan tuottamista suklaista, hedelmäkarkeista ja toffeista, ynnä monista muista herkuista, sillä tuotanto pyörii edelleen.
1920-luvun alussa yritys myytiin Rudolf Holzbauerille, joka jatkoi tuotantoa edeltäjänsä resepteillä. Tällöin tehdas alkoi tuottaa mm. karamellimerkkiä "Nachfolger". Saksalaisten saapuminen vuonna 1938, sen jälkeen toinen maailmansota ja lopulta maailmanlaajuinen talouskriisi keskeyttivät karamellien valmistuksen ja muutamia perinteisiä makuja katosi tämän keskeytyksen myötä.

Mutta sittemmin tilanteen rauhoituttua tehdas jatkoi toimintaansa ja edelläkin mainittu Nachfolger-suklaa otettiin uudelleen tuotantoon tuon perinteisen "Praha-suklaan" rinnalle.

Tuotteet on valmistettu yrityksen mukaan parhaista & puhtaista raaka-aineista ja maailmallakin pidettyjen, belgialaisten suklaaohjeiden mukaan.
Pražská čokoládan mukaan heille on tärkeintä, että asiakas saa hyvän suklaakokemuksen ja tulee palaamaan takaisin. Näitä herkullisia tuotteita myydään erillisissä pienissä putiikeissa ympäri Prahaa, mutta niitä löytää muualtakin, kuten lentokentän myymälöistä.

Me kävimme testaamassa tätä historiallista suklaata eräässä heidän pikkumyymälöistään, joka sijaitsee Linnakukkulalta alas laskettaessa Thunovská-kadulla (karttalinkki). Maistiaisia oli saatavilla myymälän sisällä ja nykyajan muutosten tuulissa erilaisia kokeiluja tehdään makujen suhteen perinteisten rinnalle. Tarjolla oli maistaa mm. wasabilla terästettyä suklaata.

Meille mukaan lähti kuvassakin näkyvä peltipurkillinen kanelilla maustettua suklaata, joiden sisällä oli manteli. Hyviä olivat.


Muita pikkumyymälöitä Prahasta löydät näistä osoitteista:


Nerudova 226/46, Praha 1 (karttalinkki)

Železná 483/2, Praha 1 (karttalinkki

K Letišti 6/1019, Praha 6 (karttalinkki)Yrityksen omat kotisivut, maan omalla kielellä, löydät tästä.
Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blog Design Created by pipdig