HEL- PRG ... and other Czech stories

21. syyskuuta 2015

Uusi musta teatteri -kokemus: On the Royal Road Theatre

Mustaa teatteria eli Black Light Theatre -juttua tällä kertaa.

Olemme muutamaan otteeseen Prahassa ollessamme käyneet katsomassa mustaa teatteria, tänä syksynä kokemus taisi olla jo X:s. Olemme valinneet aina eri teattereita ja erilaisia esityksiä, ja niitähän Praha on täynnä. Eteen tulee aina samainen: valinnan vaikeus. 

Tällä kertaa kokeilimme pientä marionetti- ja black light -esityksiä tekevää On the Royal Road Theatre -teatteria, joka sijaitsee Karlova-kadulla. Heidän esityksensä "Phantom" tuntui sen verrran kiinnostavalta, että eipä muuta kuin sinne sitten!

Meillä ei ole ollut tapana varailla lippuja jo kotimaassa ennen matkaa, vaan mennään aina kullakin fiiliksellä itse paikan päällä; mikä teatteriesitys valitaan ja minne mennään. Joskus teatteri putkahtaa kulman takaa kun kävelemme katuja ja silloin tarkistellaan esityslistasta, mitä teatterissa on meneillään. Joskus käydään netissä selaamassa Black Light -teattereita ja valinta tehdään sitten sieltä.
Liput siis illan esitykseen kävimme ostamassa aamupäivällä ja itse esitys oli sitten illalla, klo 21. Teatterilla on kaunis sisäpiha, jossa sijaitsee pieni ravintola. Ennen esitystä nautimme pienet oluet ja valkoviinit, kunnes kiipesimme raput rakennuksen toiseen kerrokseen, jossa teatterisali on.

Aivan rakennuksen ullakolla sijaitseva teatteri on pieni ja intiimi, hyvät punaisella sametilla verhoillut penkit ovat mukavat istua. 

Tarinan kulku teatterin omien sivujen mukaan pitäisi suunnilleen seurata kuuluisaa Oopperan kummitus -tarinaa, mutta sivujuonteet taisivat viedä mukanaan. Kuitenkin kappaleesta jäi mukava mieli, emmekä pettyneet tälläkään kertaa.


Osoite:

On the Royal Road Theatre

Karlova 12, Praha 1 (aivan Kaarle-sillan lähellä, Vanhankaupungin puolella) - karttalinkki


Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blog Design Created by pipdig