HEL- PRG ... and other Czech stories

3. huhtikuuta 2017

Prahan pääsiäismarkkinat (velikonoční trhy) ovat avautuneetKevät ja pääsiäinen on saapunut markkinoiden kautta Prahaan. Kaikki te, jotka matkaatte nauttimaan keväisestä tunnelmasta tässä kaupungissa, ohessa infoa markkinatoreista, jotka sijaitsevat pääosiltaan samoilla paikoilla kuin joulumarkkinatkin. 

Mutta te, jotka olette lähdössä nyt huhtikuussa ekaa kertaa Prahaan, laitan infoa juuri teitä ajatellen. Kuten joulumarkkinoiden aikaan myös pääsiäisenä prahalaiset osaavat ottaa kevättä vastaan ja pääsiäisen aika tässä huhtikuussa onkin oivallista matkata tähän viehättävään kaupunkiin.1. - 23.4.2017 Vanhankaupungin aukio (Staroměstské náměstí) ja Václavin aukio (Václavské náměstí) 

Markkinat ovat avoinna päivittäin kello 10:00 - 20:00, ruokakojut (grillipaikat) ovat avoinna myöhään yöhön asti.

Osoitteet:

Vanhankaupungin aukio (karttalinkki)

Václavin aukio, Můstek-metrolinjapysäkin puoleinen pää (karttalinkki)

Molempiin pääset parhaiten metrolla: Václavin aukio: vihreä linja A tai keltainen linja B  - pysäkki Můstek, sekä Vanhankaupungin aukio: vihreä linja A - pysäkki Staroměstská, siitä on pieni kävelymatka aukiolle.


1. - 17.4.2017 Rauhan aukio eli Náměstí Míru 

Kaunis ja ehdottomasti vierailemisen arvoinen vehreä Vinohradyn kaupunginosa ja siellä 
Náměstí Mírulla olevat pääsiäismarkkinat ovat avoinna päivittäin kello 10:00 - 19:00. Tänne on helppo tulla raitiovaunuilla ja metrolla

Osoite:

Náměstí Míru (karttalinkki)

Raitiovaunut: linjat 1, 10, 13, 16, 14, 20, 22 - jää pois pysäkillä Náměstí Míru, olet kohteessa.

Metro: vihreä linja A - jää pois pysäkillä Náměstí Míru

 
 Muillakin matkan varrelle osuvilla pienillä aukioilla ja toreilla on samantapaista meininkiä, nämät edellä mainitut ovat suurimmat. 

Ihanaa pääsiäisenaikaa kaikille Prahaan matkaajille! Toivon teille hyviä lomasäitä kulkemiseen ja katselemiseen, hetkessä elämiseen ja kaikesta tunnelmasta nauttimiseen. Viettäkäähän hyvä loma!
Share:

2 kommenttia

 1. Hei! Ihana blogi sinulla, olen saanut jo monia hyviä vinkkejä tulevalle Prahan matkalle. Yksi asia kuitenkin vielä mietityttää eli tuo rahanavaihto.
  Kuinka hyvin Prahassa käy yleensä pankkikortti ja miten olette itse toimineet Prahaan matkustaessa rahan suhteen, vaihdatteko jo Suomessa rahaa vai vasta Prahassa?

  VastaaPoista
 2. Moikka! Ollaan vaihdettu suurin osa euroista korunoihin omassa kotikaupungin pankissa. Lisäksi matkassa mukana kulkee luottokortit.

  Prahassa on samoin kuin meilläkin, että suosituimmat ja yleisimmät luottokortit ovat Visa ja Mastercard, Dinersiäkin ollaan käytetty, joissakin paikoissa käy myös American Express eli Amex. Liikkeiden ja ravintoloiden ovissa näkyy yleensä ne tarrat niistä luottokorteista, jotka liikkeessä käy.

  Perinteinen suomalainen ja suomalaisten pankkien pankkikortti ei mielestäni käy maksuvälineenä Prahassa - mikäli olen väärässä, korjatkaa joku lukija.

  Sen sijaan jos rahaa haluaa vaihtaa lisää, kannattaa katsoa turvallinen paikka vaihtoon, esimerkiksi Forex-pisteet. Älkää missään tapauksessa vaihtako rahaa kadulla niiltä tyypeiltä, jotka turistien keskuudessa kulkevat ja tarjoavat rahanvaihtoa. Eikä myöskään kannata mennä vaihtamaan rahaa jonnekin pikkupaikkaan, kulman taakse, hämärän rajamaille. Toinen hyvä vaihtopiste on oma hotellisi, tosin kurssi saattaa olla hieman korkea, mutta rahanvaihto on turvallista.

  Summa summarum: vaihda omasta mielestäsi tarvittava määrä korunoita jo kotimaassa omassa pankissasi. Tuo loput käyttämättömät korunat takaisin - mikäli niitä jää. Ota mukaasi varalta luottokortti, jokin niistä perinteisistä.

  Toivottavasti näistä oli apua : ) Ihanaa matkan suunnittelua ja tietysti itse matkaa kauniiseen ja viehättävään Prahaan!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig