Prahaan ja tšekkiläsyyteen keskittyvä blogi ~ Matkavinkkejä & omia kokemuksia meille rakkaasta Prahasta

23. elokuuta 2018

Unohtuneet kommentoinnit vastauksineenBlogi oli reilun vuoden hiljaa, enkä itsekään täällä käynyt katsomassa, mitä sivuille kuuluu. Muutama teistä oli tänä aikana jättänyt kommenttibokseihin kysymyksiä ja kirjoituksia, joihin ei vastauksia koskaan kuulunut. Kun siivosin tätä blogiani, kävin myös kurkkaamassa viimeisimmät kommentit. Osa itse jutuista, johin kommentit oli kirjoitettu, on poistettu siivousoperaation toimesta. Siksi koostin viisi viimeistä tuohon alle ja jos tunnet omasi, vastaukseni löytyy tekstisi alta. 

Hannele, 10.8.2018:
Moi, toivottavasti vielä joskus kirjoittelet tänne. Itse olen käynyt Prahassa 7 kertaa ja yksi käynti kesti 3kk. Tuttu kaupunki siis :). vähän puolivahingossa löysin blogisi. Tarkoitus olisi lähteä joulukuussa sinne, se olisi miehelleni ensimmäinen kerta ja itse olen käynyt viimeksi 2010. Alan lukemaan tarkemmin juttujasi, mukava iltapuhde:). Hyvää syksyn alkua :)

Kiitos Hannele viestistäsi! Sinä oletkin saanut viettää kunnolla aikaa Prahassa, joten ihmekös tuo jos kaupunki tuntuukin tutulta. Viimeisestä käynnistäsi onkin aikaa kahdeksan vuotta, joten tällä välin on jotain uusia juttuja ilmestynyt, jotain mennyt pois. Itseäni harmittaa juuri niistä poismenneistä Jan Paukertin konditorian lähtö; tykkäsimme niin piipahtaa voileivillä siellä. Mukavaa matkan suunnittelua ja syksyn jatkoa! Ja hei, vierailuaikanne Prahaan on mitä parhain; ihana joulumarkkina-aika, joten nauttikaahan!


Anonyymi, 21.7.2018:
Kiitos infopaketista. Olen menossa junalla Prahasta Berliiniin. Minulle jäi epäselväksi, että pääsenkö päärautatieasemalta Berliiniin?

(Kyseinen kommentti jätetty jutun alle, jossa käsiteltiin junamatkailua). Kiitos kommentistasi! Vastauksena: kyllä varmasti pääsee.  Päärautatieasemalta ainakin lipunmyynnissä osaavat kertoa miten kohteeseen pääsee, sillä päärautatieasemalta lähtevät oman tietoni mukaan juuri kaikki rajojen ulkopuolelle suuntautuvat junat.

Kannattaa myös hakea netistä junamatkaa esim. itse käyttämästäni linkistä; tästä. Kokeilin hakea  syyskuulle hakua Prague - Berlin, Germany, ja se tuotti kyllä tulosta. Mikäli aihe on vielä ajankohtainen tai joku muu miettii samaa, kokeilkaahan tuota. Olen itse tallettanut tuon "Idosin" linkkisivun omaan kännykkääni, joten matkalla Prahassa siitä on nopea hakea yhteyksiä päiväretkille lähikaupunkeihin (antaa myös busseja). Lue lisää tästä Vinkki: Bussien ja junien aikataulut -jutustani, siellä mainintaa myös tuosta sivustosta.


Jouce, 10.6.2018:
 Siis eikä 3 pv lippuja saa muualta kuin Malostranskan metroaseman kioskista? 

Sekä liitän tähän myös seuraavan kommentin: 

Jenny, 12.3.2018:
Mala Stranassa (pieni puoli) Malostranska metroaseman edustalla katutasolla on pieni kioski, jossa myydään 3 päivän lippuja. Niitä ei tunnu muualta saavan? Tällainen lippu maksaa 310 korunaa eli noin 12 eur ja se käy metroon ja ratikkaan, ehkä busseihinkin (niillä emme ole ajelleet Prahan reissuillamme).

Pääosin julkisen liikenteen lippuja voi siis ostaa automaateista (max. 1 vrk lippu), mutta jos tarvitset heti kolmen päivän lippua, se pitää ostaa erityisestä matkalippukioskista, joita on metrotunneleissa, yleensä siinä kohdin mistä mennään liukuportailla alas metrolaiturille. Tuo Malostranska näyttää nyt siis olevan ainoa paikka, mistä niitä saa - jos jollain on ajantasaista tietoa, kertokoon sen tämän jutun kommenttiboksissa.

Me olemme ostaneet viime aikoina pelkästään vuorokauden lippuja juuri noista kolikkoautomaateista, joten itselläni ei ole tämän hetkistä tietoa  kolmen vuorokauden lipuista; pahoittelut siitä. Kerralla, jos kolikkoja taskusta on löytynyt, olemme ostaneet vuorokausilippuja parillekin päivälle. Mutta tuntuu kyllä turistin kannalta huonolta, jos vain yhdestä kioskista 3 vrk -lippuja saisi. Harmillista.


Anonyymi, 17.5.2018:
Prahassa kävimme sekä vanhan vallan aikana, että uuden. Vanha oli mielenkiintoisempi, mystisempi ja paljon halvempi. Hotelli Europeiskajan tarjoilija vaihtoi valuuttaa uskomattomaan kurssiin. Erään kerran asuimme perheessä ikivanhassa talossa Kaarlensillan kupeessa, toisen kerran suomalaisen matkatoimiston isossa asunnossa. Kaupunkikuva tottakai kaunis ja Europeiskaja hotellina ihan omaa luokkaansa. Vieläköhän on jäljellä legendaarinen "Zum grunen Frosh" -kellariravintola, jonka ämyreistä kaikui vanha tsekkiläinen urkumusiikki. Viimeisimmällä matkalla 2000-luvulla liukastelin jäisellä Kaarlensillalla, shaalini vietiin ja meitä petti torikauppias. En kaipaa takaisin. Bremen on lähempänä esimerkiksi. Kunnon sotamies Svejkiä luen silti ahkerasti.


Kiitos anonyymi! Vallan ihastuttava kirjoitus. Itse vain voi kuvitella minkälainen kaupunki on ollut 80-luvulla tai sitä ennen. Siksi kaikki tämänkaltaiset omat kokemukset ovat ihania lukea; kiitos siitä. Näitä itse toivon lisää; tuntemuksianne ja ajatuksianne Prahasta. Tiedoksi muille lukijoille muuten, että kommentti oli jätetty jutun alle, jossa oli kuvia tai kuva vanhasta 1970-luvun Prahasta.

Sinulle Anonyymi toivon, että vaikka viimeinen kokemuksesi jäikin harmittamaan, toivon silti, että uskaltaudut käymään kaupungissa vielä kertaalleen (edes), sillä yksi huono kokemus tai kaksikin, ei tee koko kaupungista huonoa. Ja toiseksi: ainahan matkoilla sattuu ja tapahtuu, harmittavaa että juuri sinulle kävi näin. Mutta usein teot ovat yksittäisten ihmisten tekemiä ja tässäkin tilanteessa suuri joukko muita prahalaisia ovat kuten me suomalaiset: fiksuja, luotettavia ja hyvätapaisia. Ei muuta kuin uutta reissua suunnittelemaan  : )

Lopuksi kiitos kaikille blogini olemassa olon aikana teksteihini kommentoijille! Silloin tällöin on kysymyksiänne tai ajatuksianne tipahdellut boksiin. Kaikkiin en osaa vastata, enkä ole mikään Prahan erityisasiantuntija. Sen sijaan matkailijan ja turistin näkökulmasta perusjuttuihin jotain osaan vastailla, joten jatkakaahan siis.
SHARE:

2 kommenttia

 1. Me olemme ostaneet 3 vrk:n lippuja ainakin Karlovo Namestin (viimeksi elokuussa 2018) ja Andelin metroaemilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Hyvä, että paikkoja löytyy muitakin.
   Tämän vuoden syyskuun lomalla huomasimme Prahan katukuvaan ilmestyneen automaatteja, joista voi ainakin luottokortilla ostaa kolmen vuorokauden lippuja ja toimivat myös lähimaksulla eli jos kortissa on sellainen merkittynä, sitä voi käyttää lipunostossa.

   Poista

© Karhunkadun Kafka
Blog Design by pipdig