Prahaan ja tšekkiläsyyteen keskittyvä blogi ~ Matkavinkkejä & omia kokemuksia meille rakkaasta Prahasta

15. lokakuuta 2018

Lokakuun lopun menovinkkejä Prahaan - Kahvia, muotia & sotilasparaatiaLokakuu on jo puolessa välissä ja kuinka nopeasti aika kulkeekaan. Vääjäämättömästi kohti loppuvuotta, mutta ei pohdita sitä vielä vaan ohessa muutama menovinkki Prahaan; tälle kauniille keltaiselle, sekä syksyiselle lokakuulle. 

20. - 21.10. Prague Coffee Festival

Kahvi on parasta - ainakin omasta mielestäni. Ja Prahan kauniissa vanhoissa kahviloissahan se maistuu vielä paremmalta. Mutta kaikille kahvista pitäville seuraava mukava festarivinkki tulevalle viikonlopulle:

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10:00 - 18:00 pidetään varsinaiset kahvittelujuhlat Pražská tržnice -markkinatorilla. Alueelle on ilmainen pääsy ja sieltä löytyy vaikka mitä (kts. aikaisempi markkinatorijuttuni tästä). Mutta tällä kertaa kahvin ystävät pääsevät näkemään erilaisia kahvipapujen paahtoesityksiä, maistelemaan eri kahvilaatuja ja nauttimaan kahvin tuoksusta eri kahvilayrittäjien, sekä kahvia tuottavien tahojen toimesta.

Suuntaa siis askeleesi kahvintuoksun perässä.


Osoite:

Pražská tržnice,  Bubenské nábřeží 306/13, Praha 7 - Holešovicen kaupunginosa (karttalinkki).

Miten mennä:

Parhaiten tänne pääset raitiovaunulla, sillä pysäkki on aivan pääportin edustalla: ratikat 1, 2, 7, 11, 12, 14 ja 25 kulkevat alueen ohi - jää pois pysäkillä Pražská tržnice


25. - 29.10. Designblok 2018 - Prague Design and Fashion Week

Muodista pitävät suuntaavat loppukuusta Prahan muotiviikolle. Tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1999 alkaen, joten historiaa ja osaamista löytyy. Noin 200 eri vaatevalmistajaa ja -suunnittelijaa koko Euroopan alueelta on koottu viikon ajalle yhteen paikkaan esittelemään osaamistaan. Ja mikä parasta, täällä on huomioituna myös tulevat muotitaiteilijat eli muodin alaa opiskelevat pääsevät näyttämään kykyjään kaikelle kansalle. Tapahtuma järjestetään Výstavištěn messualueella.

Messut ovat avoinna klo 10:00 - 21:00 messujen ajan. Sisäänpääsymaksu 350 korunaa / aikuinen.

Lisää infoa löydät messujen omilta kotisivuilta; tästä.


Osoite:

Výstaviště Praha, Praha 7 - Holešovicen kaupunginosa (karttalinkki).

Miten mennä:

Tännekin parhaiten pääsee raitiovaunulla, sillä pysäkki on messualueen edessä: ratikat 6, 12, 17 ja 25 menevät messualueen ohi - jää pois pysäkillä Výstaviště Holešovice ja olet pääportin edessä.28.10. Military Parade - Sotilasparaati

Sunnuntaina 28.10. kannattaa hyvissä ajoin, viimeistään kello 13:45 aikaan ajastaa itsensä Evropská-kadun varteen, sillä siellä tapahtuu sotilasparaatin ohimarssi. Paraati kulkee klo 14:00 - 15:00 ja on osa Tsekin 100-vuotisjuhlaa.

Paraati pitää sisällään noin 2000 sotilasta; miehiä ja naisia, sekä sotilastarvikkeita, ajoneuvoja ja kaikkea, mitä armeija vaan pitääkään sisällään. Mukana on myös reserviläisiä ja sotaveteraaneja. 

Toivotaan hyvää poutaista keliä kyseiselle päivälle.

Osoite:

Evropská (karttalinkki)

Miten mennä:

Metro: vihreä metrolinja C - jää pois pysäkillä Dejvická ja valitse asemalaiturilta uloskäynti, jossa lukee Evropská

Raitiovaunut: ratikat 1, 2, 8, 18,  20 ja 22 kulkevat Evropskán vierestä - jää pois pysäkillä Vítězné náměstí, joka on iso liikenneympyrä, josta Evropská alkaa.


Mukavaa Praha-lomaa lokakuun lomailijoille!SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Karhunkadun Kafka
Blog Design by pipdig