Prahaan ja tšekkiläsyyteen keskittyvä blogi ~ Matkavinkkejä & omia kokemuksia meille rakkaasta Prahasta

4. lokakuuta 2018

Leppoisaa Letnáilua
Letnán kukkula ulkoilualueineen on siitä hauska paikka, että kesäisinä viikonloppuina prahalaiset kokoontuvat sinne viettämään aikaa leikkien, istuen ja ollen. Joillakin on kesäpiknik meneillään, toiset lukevat rauhassa kirjaa ja osa nauttii rauhaisasta kävelystä perheen kesken puistotunnelmasta nauttien. Myös talviaikaan Letná ei nuku vaan se on yksi prahalaisten ulko-olohuoneista läpi vuoden.

Viikonloppuisin alueen ulko-olutpaikka on avoinna, joten syyskuun 2018 lomalla mekin piipahdimme pitkän kävelyrupeamamme jälkeen Letnálle nauttimaan hetken istuskelusta  ja jalkojen lepuuttelusta oluttuoppien kera. Pitkien pöytien ääressä prahalaiset vaihtavat kuulumisiaan, syövät omia eväitään ja nauttivat silmiensä eteen avautuvasta kauniista kaupunkikuvasta.


Letná on yksi Prahan paikoista, josta voi ottaa kauniita kuvia kaupungista. Koko vanhankaupungin ja uuden puolen rakennukset avatuvat upeasti valokuvaajan eteen, samoin Vltava joki, sekä jopa kauempana siitävät Vinohrady ja Žižkov torneineen.


Ehdottomasti yksi käyntikohde varsinkin kesäaikaan. Mikä onkaan parasta kuin ostaa matkan varrelta omat lounaseväät mukaan tai ilta-auringon laskun aikaan skumppapullo, istahtaa katsomaan kaunista kaupunkia ja olla vain, sekä nauttia olemassa olostaan ja kaupungin kauneudesta.

Kiirettä ei ole minnekään - ja se jos mikä on leppoisaa Letnáilua.Kurkkaa myös aiempi juttuni "Kuinka Stalinin patsas räjäytettiin", metronomisen kellon paikalla sijainneen patsaan historiasta.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Karhunkadun Kafka
Blog Design by pipdig