HEL- PRG ... and other Czech stories

14. lokakuuta 2016

Tulevista joulumarkkinoista sananen
Lokakuu alkaa olla jo puolillaan ja moni teistä alkaa suunnitella (ellei jo ole suunnitellut) joulunalusmatkaa Keski-Eurooppaan, joulutoreista nauttimaan. Mikäli matkakohteesi osuu Prahaan, olet tehnyt erittäin hyvän valinnan.

Teille, jotka vielä pähkäilette mistä buukkaisi lennot ja hotellin sanon, että pitäkäähän kiirettä: nopeat syövät kaikki edullisimmat vaihtoehdot, joten hop hop!

Pidennetty viikonloppu torstaista sunnuntaihin tai muutaman päivän irtiotto ennen omaa joulunaikaa antaa ansaitun rauhoittumisen paikan näiden kaikkien ihanien tuoksujen, makujen ja estetiikan parissa; juuri Prahassa. Kaupunki tuoksuu kuumalta viiniltä ja punssilta. Prahan kinkkua grillataan toreilla ja aukioilla, viehkeän savuntuoksun lomaan sijoittuu kierteisen kanelipullan tuoksu; leivonnaisia voi ostaa lämpiminä myyntikojuista katujen varsilta. Myynnissä on mm. käsitöitä, taostöitä, erilaisia koristeita ja meidän herkkua: sokerikuorrutteisia paahdettuja manteleita. Jossain esiintyy kuoroja, jossain on jotain muuta esiintyjää tarjolla. Jos sisimpäänsä kaipaa joulun tunnelmaa, se löytyy Prahasta, ihan vain kulkemalla ja katselemalla.


Ensimmäiset joulumarkkinakojut avataan tänä vuonna 26.11.2016 ja siitä joulun aika alkaa. Markkinat vain laajenevat päivittäin, kunnes kaikki huipentuu jouluaattoon. Markkinoita jatketaan yleensä vuodenvaihteen yli aina loppiaiseen asti.

Suosituin markkinapaikka on Vanhankaupungin aukio, jonne pystytetään jälleen kerran valtavan kokoinen joulukuusi. Kuusipuu valitaan vuosittain Tsehkin eri alueelta. Lisäksi suurta suosiota saanut joulumessu aattoiltana pidetään tänäkin vuonna Vanhankaupungin aukiolla.

Näistä ja muista joulun jutuista sitten myöhemmin lisää. Jos vielä emmit matkan varaamista niin lopeta, ja pistähän toimeksi!

Share:

2 kommenttia

  1. Hei! Lähdemme 11.-14.12 hakemaan joulumieltä Prahasta. Viimeksi olemms tehneet hyvin pikareissun kolme vuotta sitten joulun aikaan. Olisiko sinulla vinkata hyviä "normihintaisia" pihviravintoloita? Ja onko kokemusta Tynin kirkon lähellä olevasta hotel metamorphiksesta? Ja sitten vielä, miestä kiinnostaa toinen maailmansota, löytyyköhän aiheesta hyvää museota? Kiitos huikeasta blogista, tuli luettua paljon ennen viime matkaakin :)

    VastaaPoista
  2. Hei Tarja! Tämä kommentti tulee erittäin myöhässä, sillä en ole täällä blogissani käynyt piiitkään aikaan mitään kirjoittelemassa ja päivittelemässä. Jos ehdit lukea tämän ennen ihanaa joulumatkaanne, niin laitan muutaman sanasen kysymykseesi.
    Hotelli Metamorphis on meille tuntematon kohde, jossa emme ole käyneet yöpymässä kertaakaan. Ja maailmansodasta ei ole tietoa, kehottaisin kuitenkin kääntymään kaupunginmuseon puoleen, sieltä varmasti löytyisi jotakin aikaan ja paikkaan liittyvää (ehkä), lisäksi Prahasta löytyy sotamuseo, pikkuinfoa siitä ainakin tässä: http://www.oprage.com/fi/Voennyj-muzej-v-prage.html

    Ihanaa joulunalusmatkaa Prahaan!

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig