HEL- PRG ... and other Czech stories

10. lokakuuta 2016

Nettiliput teatteriesityksiin (Národní divadlo) - ja joulumatkailijoille 2016 extravinkki!
Prahasta voidaan sanoa sen olevan erityisen kattava kulttuurikaupunki, sillä täällä jos missä on päivittäin useita erilaisia konsertteja ja teatteriesityksiä.

Prahassa on monia erilaisia teattereita ja joitain esityksiä näytellään myös englanniksi. Lisäksi baletit ja oopperat eivät tarvitse paikalliskielen osaamista; samoin kuin Musta Teatteri. Teatterikäynti on aina jonkinlainen elämys; yleensä positiivinen sellainen. Joskus kannattaa matkalla ollessa tehdä jotain tavanomaisesta poikkeavaa ja erilaista, tässäpä siis asiaa siitä:
Vinkkaankin teille nyt nettisivun, josta teatteriesityksiä ja lippuja voi tarkastella: se on Kansallisteatterin (Národní divadlo) omat sivut; tässä. Sieltä näkyvät esitykset (valitse ylhäältä Programme) ja jos on vielä tilaa, lipun voi ostaa netin kautta. Samalla esityksen nimen yläpuolella vihjataan, onko se ooppera, näytelmä vai baletti.
Sivuilta voi ostaa myös muiden, Kansallisteatterin "sivuteattereiden" lippuja, teatterit esittelyssä Stages -yläpalkkitunnuksen kautta.
Omat vinkit esityskaudelle syksy 2016-kevät 2017:

Kansallisteatterin vieressä sijaitseva Laterna Magikassa näyttää menevän Pikku Prinssi; sekin voisi olla kiva yllätys, eikä hullumpi varmaankaan ole Wonderful Circus. Liput myös ko. sivun kautta.


Ja joulukuun 2016 Praha-matkailijoille extra-vinkki:

Uskoisin, että te, jotka ette vielä ole baletissa käyneet, varmasti elämyksen antaisi Pähkinänsärkijä ja pehmoinen hiiri -esitys, joka vie paitsi Tshaicovskin musiikkiin, myös talvitunnelmaiseen ja jouluntäyteiseen Prahaan, sen mystisille kaduille!

Tarina alkaa jouluaatosta ja Stahlbaumin perheessä isä ja äiti isännöivät suuria aattojuhlia. Perheen lapset Clara ja Fritz ovat tarinan pääosassa, sekä kummisedältään lahjaksi saamansa Pähkinänsärkijä-nukke. Mitä oikein tapahtuu, miten hiiri liittyy juttuun; lisää tarinasta voit lukea tästä.

Tässäpä siis upea kokemus Prahan joulunaikaan matkaaville aikuisille ja koko perheelle! Esitys kestää 2 tuntia, väliaika on 20 minuuttia. Ja Kansallisteatterin katsomo on elämys jo sinänsä; kultaa ja punaista, parvekkeita kolmessa kerroksessa. Mutta ole lippujen ostossa nopea, erään infon mukaan nämä myydään loppuun pian.

Tarttukaa siis teatteriin!
Teatterin osoite:
Národní divadlo
Národní 2, Praha 1 (karttalinkki)Kaikki Pähkinänsärkijä ja pehmoinen hiiri -kuvat netistä: täältä, täältä ja täältä
Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blog Design Created by pipdig