23. elokuuta 2010

Hotel Sibelius Prague

Hotel Sibelius

Prahasta löytyy satoja hotelleja. Jokainen varmasti löytää tuosta joukosta omat suosikkinsa. Niin mekin olemme löytäneet.

Hotelli Sibelius sijaitsee vanhassa jugendtalossa, osoitteessa Jana Masaryka 39, Vinohradyn kaupunginosa, Praha 2-alueella. Huoneistot ovat reilun kokoisia, oikeita pieniä asuntoja. Siksi olemmekin ihastuneet paikkaan. Tilaa siis on. Huoneistoissa on keittiöt ja yksi tai kaksi makuuhuonetta. Kylpyhuone on tilava. Reception on auki 24 h. Palvelu ystävällistä. Hissi löytyy, kerroksia on muistaakseni neljä. Osassa huoneistoista on myös pieni ranskalainen parveke vehreälle pienelle takapihalle. Huoneistoissa on vanhat parkettilattiat, keittiöstä löytyy kahvinkeitin, jääkaappi ja astioita.


Hotelli Sibelius ja yksi huoneistoista, klikkaa kuvaa suuremmaksi

Huoneistot ovat olleet talvisaikaan lämpimät, vaikka kattokorkeutta vanhassa talossa löytyy reilusti. Huoneistoissa on televisio, joista on näkynyt useita sekä paikallisia, että ulkomaisia kanavia. 

Hotellin läheisyydessä Francouzská-kadulla kulkee raitiovaunulinja 22, jolla pääsee Linna-alueelle ylös asti eli toiselle puolelle jokea. Lisäksi metropysäkki Námesti Miru (vihreä linja) on kivenheiton päässä. Hotellista on siis hyvät julkiset kulkuyhteydet muualle kaupunkiin.

Hinta huoneistolle kahdelta hengeltä vaihtelee sesongin mukaan n. 45 - 70 euroa yhden makuuhuoneen huoneisto. Aamupalan saa erikseen lisämaksusta ja se tarjoillaan läheisessä saman ketjun Orion-hotellissa. Itse emme ole käyttäneet aamiaismahdollisuutta. Aamiaistarvikkeet olemme ostaneet kaupasta tai käyneet aamiaisella jossain Prahan vanhoista jugend-kahviloista.

Hotellin omilla kotisivuilla voit tarkastella huoneistojen hintoja sekä tehdä varauksen. Varausvahvistus tulee sähköpostiisi.

En tiedä, onko suomalainen säveltäjämestari, herra Jean Sibelius, itse yöpynyt joskus ko. talossa. Tuloaulasta löytyy kyllä hänestä valokuvia, joten ehkä hän on Keski-Euroopassa käydessään talossa asunut jonkin aikaa. Ja siitä siis nimi: Hotel Sibelius.

Hotellin (ja hotelliketjun OK-Hotels) löydät osoitteesta: http://www.okhotels.cz/en/hotel-sibeliusTeksti: Omaa
Huoneistokuva tehty Picasa-kuvankäsittelyohjelmalla, kuvat omia

Hotelli Sibeliuksen ulkokuva täältä: http://www.tnetnoc.com/hotelimages/408/89408/12351381/PROP0-20090825-034523-255.jpg


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig