3. lokakuuta 2016

Ruokailemassa kattojen yllä - Ginger & Fred Restaurant (Tančící dům)

 
Me olemme aikaisemmin käyneet täällä Tanssivan Talon yläkerrassa lounastamassa (vuonna 2011; pahoittelen huonolaatuisia kuvia), jolloin paikan nimi oli Restaurant Céleste ja kokemus on jäänyt mieleemme yhdeksi parhaimmista ruokakokemuksista. Sen jälkeen näillä kulmin liikkuessamme olemme miettineet, miltähän paikka näyttää nyt ja onko taso pysynyt samana? Totuushan on se, että ravintola jonka tällä reissulla löydät, saattaa ensi vierailusi aikana olla jo mennyttä. Ravintolatarjonta muuttuu Prahassa koko ajan, paikkoja menee ja tulee jatkuvasti.


Syyskuun 2016 reissulla kävelymme lomassa päätimme pistäytyä Tanssivan Talon ravintolaan katsastamaan tämän hetkinen tarjonta. Hissillä aulasta ylös asti ja eteemme avautuikin erilainen näkymä kuin viimeksi; sisustus oli muuttunut purppurasta vaaleaan. Ravintolan seiniä koristivat erilaiset eläinaiheiset taulut ja tuolien takaosiin oli myös maalattu eläinten kuvia.

Ravintolan nimi on muuttunut muotoon  Ginger & Fred. Mainoksen mukaan se tarjoilee kansainvälistä keittiötä, jossa korostuu mm. kala ja äyriäiset, sekä lihoista karitsa, vasikka ja possu. Viinitarjonnan kerrotaan olevan myös kansainvälisen ja ruokailla voi ulkona kattoterassilla kesäkuusta syyskuuhun. Perustan ruokalistalle antaa ranskalainen keittiö, joka on lähellä keittiömestari Rudolf Doležalin sydäntä. Ravintola käyttää paljon paikallisia raaka-aineita ja tekee yhteistyötä paikallisten viljelijöiden, sekä ruoantuottajien kanssa. Menu vaihtuu neljä kertaa vuodessa. Ja ravintolasta ulos avautuvat näköalathan ovat upeat! Toivotaan, että ruokailijoita riittää tulevaisuudessakin.


Me otimme paikkamme ikkunan vierestä sisätiloista, Vltava-jokinäkymin. Lounasaika oli mennyt ohi hetki sitten, joten ravintolan tarjoamaa, päivittäin vaihtuvaa lounaslistaa ei tällä kertaa lähdetty lukemaan vaan tartuimme normaaliin menuuseen. Meidän lisäksemme ruokailemassa oli kaksi pöydällistä, myöhemmin saapui kolmaskin pöytäryhmällinen.

Istuessamme rauhassa ja tutkaillessamme tarjoilijan meille tuomaa menuulistaa, huomasimme vasta silloin, että lautasalusina oli pahvinen taiteilijan väripaletti. Jokaiselle istumapaikalle oli laitettuna lyijykynä ruokailuvälineiden viereen, jolla itse sai tahtoessaan olla itsekin taiteilija ja piirtää aluseensa oman taidekuvansa. Hauska yksityiskohta!

Päätimme ottaa pelkästään pääruoan ja jotakin jälkkäriksi. Menu näytti hyvältä, kaikkia listalla olevia annoksia olisi voinut maistaa. Ruokajuomiksi otettiin vettä ja mieheni lasin punaviiniä, itselleni lasillinen valkoviiniä.

Ensin tarjoilija toi kokin tervehdyksen, joka oli sitruunaista vaahtoa pienessä pikarissa; suun puhdistajaksi ja raikastajaksi.

Mieheni otti Sechuanin pippuriankkaa kera pariisilaisten yrtti-gnocchien, lisäkkeenä porkkanaa, parsakaalia ja mustaherukkakastiketta.


Itselleni valikoitui pääruoaksi grillattua lohta kera haudutetun keisarihummerin, hernesosetta, paahdettua vesimelonia, mätiä ja punajuuri-inkivääri kastiketta (kuvassa). Kuulosti niin erikoiselta, että tätä oli pakko maistaa.

Jälkiruokana molemmille tuli ranskalainen juustolautanen, miehelle viisi erilaista juustoa, itselleni kolme, sekä pienet lasilliset erittäin hyvää ja vanhaa Portviiniä. Juustot olivat hyviä, mukava lisäke oli tuoretta vastapaistettua patonkia ja voita.Plussaa palvelusta, ruoasta ja miljööstä, pienoinen miinus jälkiruoka-juustoista: jos ravintola tarjoilee lähiruokaa, juustotkin olisivat voineet olla tshekkiläisiä, eikä ranskalaisia.

Osoite:

Ginger & Fred Restaurant (Tančící dům )
Jiráskovo námesti 1981/6, Praha 2 (karttalinkki)


Miten mennä:

Raitiovaunut: linjat 2, 5 ja 17 kulkevat rantakatua (Masarykovo nábřeží) pitkin - jää pois pysäkillä Jiráskovo náměstí, Tanssiva talo on edessäsi tai takanasi; ihan vieressä.

Metro: keltainen metrolinja B - jää pois pysäkillä Karlovo náměstí, siitä on pieni kävelymatka kohteeseen.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig