11. helmikuuta 2011

Kun hätä on suurin on apukin lähellä !


Täällä meillä Suomessa vietetään tänään 11.2. valtakunnallista 112-päivää ja pelastus- ja poliisi, sekä sairaankuljetus ja hätäkeskus tekevät työtään tunnetuksi kansalaisille erilaisin tapahtumin ympäri maata. Siksipä tässä muutama turistille tärkeä tieto asiaan liittyen:


Prahalainen ambulanssi liikenteessä syksyllä 2009


Ohessa hyödyllistä tietoa Prahassa oleville turisteille, mikäli hätä yllättää. Hädällä tässä tarkoitan jotakin omaisuuteen tai terveyteen liittyvää hätää, jolloin tarvitaan poliisin tai sairaalan apua:Yleinen hätänumero on 112 
Numerosta saa avun tsekin, englannin, saksan ja venäjän kielillä (muutkin kielet mahdollisia). Tästä saat poliisin, palokunnan tai ambulanssin paikalle. Muista ilmoittaa hätäkeskukseen nimesi, mistä kaupungista soitat, mikä on osoite ja mitä on tapahtunut. Varsinkin osoite ja mitä on tapahtunut ovat ne tärkeimmät asiat. Jos et itse saa soitetuksi, hanki paikalle joku, joka siihen kykenee jos vain voit.Poliisi
Ulkomaalaisille turisteille sopiva poliisiasema on osoitteessa:
Praha 1, Jungmanovo namesti 9 (lähin metroasema on Mustek, vihreä linja A)
Turistille hyvä juttu, nimittäin tämä poliisiasema on auki 24 tuntia. Englanninkieli hallussa (jos ei poliisihenkilöillä, niin hoitavat englantia puhuvan tulkin paikalle).


Yleisesti sairaanhoitopalveluista:
Kiireellisiä hoitoja tarvitseville  ensiapu on vapaasti kaikkien käytettävissä Tšekeissä.  EU-kansalaiset saavat ilmaisen terveydenhoidon (tähän ei kuulu kiireetön hammashoito).
Kaikkien ulkomaalaisten on maksettava omat reseptilääkkeensä omin rahoin. 

Muistathan pitää matkavakuutuksesi kunnossa!

 
Poliklinikat:
Praha 5, Nemocnice Na Holmolce, puh. +420 257-271-111 tai  +420 257-271-111
Praha 1, Nemocnice na Františku,  puh. +420 222-801-111 tai +420 222-801-111
Prague 1, Poliklinika Palackého, puh. +420 222-928-111 tai +420 222-928-111
Prague 2, Všeobecná fakultní nemocnice,  puh. +420 224-961-111 tai +420 224-961-111


Päivystävä hammaslääkäri
Praha 1, Palackého 5, puh. +420 224-946-981 (Ma- pe klo 7 – 19, la - su 24 tunnin päivystys)
Prague 4, Pacovská 31, puh. +420 241-733-918 (Ma - pe klo 7 – 19, la -su 24 tunnin päivystys) 


Vuorokauden ympäri avoinna olevat apteekit (Lekarna = apteekki)
Praha 1, osoite Palackého 5, puh. +420 224-946-982
Prague 2, osoite Belgická 37, tel. +420 224-946-982
Prague 4, Thomayerova hospital (Thomayerova sairaala), osoite Vídeňská 800, puh. +420 261-084 -001 tai +420 261-084 -001
Prague 5, osoite Štefánikova 6, puh. +420 257-320-918 
Prague 5, Motol Hospital (Motol sairaala), osoite V Úvalu 84, puh. +420 257-320-918 
Prague 8, Bulovka Hospital (Bulovka sairaala), osoite Budínova 2, puh. +420 266-082-032  tai +420 266-082-032

 

Lisäksi huom. yksi tärkeä  puhelinnumero !!!
Vaikeissa tilanteissa ota yhteys maasi suurlähetystöön.  Prahassa sijaitseva Suomen suurlähetystön osoite on Hellichova 1, Malá Strana, eli Pieni puoli. Samassa rakennuksessa toimii myös Norjan suurlähetystö.

Matkailijalle tärkeä puhelinnumero on alla oleva suurlähetystön päivystysnumero:
24 h päivystys: +358-9-1605 5551 (Suomen Ulkoministeriö).
 
Puhelinnumero kannattaa laittaa vaikka omaan kännykkään tai paikkaan, josta se tarvittaessa löytyy jos joutuu maassa äkillisesti vaikeuksiin tai hätätilanteeseen, esimerkiksi onnettomuuteen, ja tarvitsee tilanteessaan vaikkapa tulkkia, suomalaisen viranomaisen apua, tms. Myös passin hukkumisesta kannattaa ilmoittaa suurlähetystöön heti poliisiasemalla tehdyn ilmoituksenteon jälkeen. 


Muistathan myös, mikäli olet omatoimimatkalla, tehdä ilmoitus matkastasi Suomen ulkoministeriön nettisivuille, "Matkustusilmoitus" - linkki tässä. Kirjaa sinne ylös määränpääsi ja matkasi ajankohta, sekä sen henkilön puhelinnumero joka vastaa matkan aikana 24 h kännykkäänsä. Tämä on varotoimi jos jotakin sattuu maassa jossa juuri olet, esim. tulvat tai muu kiireellinen tieto. Tällöin ulkoministeriöllä on tiedossa ko. maassa olevien omatoimireissaajien yhteystieto ja he saavat sinut kiinni puhelimitse.


Hyvin usein reissut menevät hyvin, eikä em. varotoimia tarvita. Meillä on kerran hukattu kännykkä, josta piti mennä tekemään ilmoitus maan ja sen paikkakunnan poliisiasemalle, jossa puhuttiin enemmän käsillä kuin kielillä, sillä paikallinen poliisi oli vielä huonompi englannissa kuin me : ) Kerran on jouduttu myös turvautumaan lääkärin apuun, joka tuli katsomaan potilasta kotikäynnille suoraan hotellihuoneeseemme. 

Joskus siis saattaa sattua jotakin ja silloin on hyvä olla tiedossa numero, mihin ottaa yhteyttä.
PS: Voi olla, että poliklinikoiden tai sairaaloiden puhelinnumerot ovat saattaneet muuttua viimeisen tiedon jälkeen. 112-hätänumero antaa kuitenkin sen kiireellisen avun ja suurlähetystön päivystäjä auttaa muussa hädässä.Vinkki: Prague.fm


SHARE:

8 kommenttia

 1. Hei kaikki, tarvitsetko lainaa? Pyydätkö varoja luottojen ja velkojen maksamiseen? Tarjoamme lainoja ilman luottoa Tarkastukset, vakuuksia, helppoa vaihetta, nopea rahoitus ja alhainen korko 3%. Ota yhteyttä tänään sähköpostitse: Oceanicfinance113@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Laillisen lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma niin monille asiakkaille, joilla on rahoitustarpeita. Epäkelpoisten lainojen ja takuiden ongelma on se, että asiakkaat ovat aina huolissaan, kun he hakevat lainaa lailliselta luotonantajalta. Mutta BEST POINT LOAN FIRM on tehnyt tämän eron laina-alalla. Lainahallitus on myöntänyt BEST POINT LOAN FIRM: lle luvan paikallisille ja kansainvälisille asiakkaille 3 prosentin korolla. Meille on myönnetty etuoikeus täyttää taloudelliset tarpeesi. Luottoongelma ei saisi estää sinua saamasta tarvitsemasi lainan.

  Palvelumme sisältävät seuraavat: -
  * Hyvitykset sijoittajille
  * Velkojen konsolidointi
  * Toinen kiinnitys
  * Liiketoiminta
  Lainat * Henkilökohtainen
  Lainat * Kansainväliset lainat

  Ei sosiaaliturvaa eikä luottotarkastusta, 100% takuu. Sinun tarvitsee vain kertoa meille täsmälleen, mitä haluat ja voimme todella tehdä sinusta todellisen unelmasi. BEST POINT LOAN sanoo KYLLÄ, kun pankit sanovat EI. Lopuksi rahoitamme pienimuotoista lainayhtiötä, välittäjiä ja pienimuotoisia rahoituslaitoksia, koska meillä on rajoittamaton pääoma. Lisätietoja saat lainan ostosta meiltä: Vastaa nopeasti tähän sähköpostiviestiin: (bestpointloanld@gmail.com)

  VastaaPoista
 3. Laillisen lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma niin monille asiakkaille, joilla on rahoitustarpeita. Epäkelpoisten lainojen ja takuiden ongelma on se, että asiakkaat ovat aina huolissaan, kun he hakevat lainaa lailliselta luotonantajalta. Mutta BEST POINT LOAN FIRM on tehnyt tämän eron laina-alalla. Lainahallitus on myöntänyt BEST POINT LOAN FIRM: lle luvan paikallisille ja kansainvälisille asiakkaille 3 prosentin korolla. Meille on myönnetty etuoikeus täyttää taloudelliset tarpeesi. Luottoongelma ei saisi estää sinua saamasta tarvitsemasi lainan.

  Palvelumme sisältävät seuraavat: -
  * Hyvitykset sijoittajille
  * Velkojen konsolidointi
  * Toinen kiinnitys
  * Liiketoiminta
  Lainat * Henkilökohtainen
  Lainat * Kansainväliset lainat

  Ei sosiaaliturvaa eikä luottotarkastusta, 100% takuu. Sinun tarvitsee vain kertoa meille täsmälleen, mitä haluat ja voimme todella tehdä sinusta todellisen unelmasi. BEST POINT LOAN sanoo KYLLÄ, kun pankit sanovat EI. Lopuksi rahoitamme pienimuotoista lainayhtiötä, välittäjiä ja pienimuotoisia rahoituslaitoksia, koska meillä on rajoittamaton pääoma. Lisätietoja saat lainan ostosta meiltä: Vastaa nopeasti tähän sähköpostiviestiin: (bestpointloanld@gmail.com)

  VastaaPoista
 4. Hae nopeasti ja kätevä laina 3 prosentin korolla. Tarjoamme 24 tunnin online-luottolimiittisopimuksia, joissa on 4 tuntia laina-asiointipalvelua. ota meihin yhteyttä tänään lisätietoja sähköpostitse: sharon_solution@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Tarjoamme lainoja alhaisella korolla 3% ja tarjoamme erilaisia ​​lainoja, henkilökohtaisia ​​ja yrityksiä lainaa. vastaus kiinnostuksesi kanssa ota yhteyttä: (dakany.endre@gmail.com) Terveisin.

  Lainatarjous.

  VastaaPoista
 6. Hyvää päivää

  Jos olet liikemies tai nainen? Jos sinulla on taloudellisia rasituksia tai tarvitsetko varoja oman yrityksen perustamiseen? Tarvitsetko lainaa

  maksamaan velan tai maksamaan laskuja? Onko sinulla alhainen luottopiste ja sinulla on vaikeuksia saada lainaa paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? Tarvitsetko lainaa tai rahoitusta, kuten:


  a) henkilökohtainen laina

  b) koulutus,

  c) Velkojen konsolidointi,

  d) laajentaminen,

  e) jne  Tarjoamme lainoja yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteistyökumppaneille 3%: n vuotuisella korolla. Vähimmäismäärä, jonka voi lainata, on $ 2,000.00 Yhdysvaltain dollaria korkeintaan 50 miljoonaa dollaria. Ole hyvä ja ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen.


  OTA YHTEYTTÄ NYT: trustfirm2010@gmail.com


  NIMI: Andy Cole


  Nopea ja helppo saatavissa oleva laina

  VastaaPoista
 7. Tarjoamme tällä hetkellä vaihtuvakorkoista lainaa, jonka korko on 2% asianmukaisella voimassaolevalla tunnuksella.
  Voit lähettää lainahakemuksestasi minkä tahansa lainan määrän, jota tarvitset.
  Tarjoamme lainoja, jotka vaihtelevat $ 5,000.00 USD Min. $ 50,000,000.00 USD Maks.
  Pitkän aikavälin luotto maksetaan viidestä (5) - viiteenkymmeneen (50) vuoteen.
  Annamme seuraavanlaista lainaa: Projektiluotto, Refinance-laina, yritysinvestointilainat, auto tai ajoneuvo Lainat, Opintolaina, velkojen konsolidointi, asuntolainat, Henkilökohtaiset lainat, matka- ja loma-laina, joulu- ja uudenvuotinen laina.
  Yhtiömme tarvitsee myös henkilön, joka voi olla yrityksemme edustaja maassasi.
  Ota yhteyttä STEVEN WILLIAMS FINANCIAL LOAN FIRM toimistoon sähköpostitse: stevenwills0001@gmail.com

  Jos olet kiinnostunut rahoitustarjouksistamme ja haluat saada meiltä lainan, ota meihin yhteyttä ja anna meille alla olevat tiedot, joita tarvitaan käynnistämään
  lainan summa vastaavasti.

  Nimi: ___________________________
  Nimi: ____________________________
  Sukupuoli: _______________________________
  Siviilisääty: _______________________
  Yhteystieto: ______________________
  Kaupunki / postinumero: ________________________
  Maa: ______________________________
  Syntymäaika: ________________________
  Lainan tarve: ________________
  Lainan kesto: ________________________
  Kuukausitulot / vuosittaiset tulot: _________
  Ammatti: ___________________________
  Lainan tarkoitus: _____________________
  Puhelin: ________________________________
  Faksi: __________________________________

  Tunnustuksena näistä yksityiskohdista lähetetään hyvin lasketut ehdot ja ehdot, mukaan lukien sopimus.

  Kiitos suojelusta!

  Parhain terveisin,
  STEVEN WILLIAMS RAHOITUSHANKKAMERKKI
  Sähköposti: stevenwills0001@gmail.com
  Verkkosivusto: http://stevenwilliamsfinancialloanfirm.webs.com/
  Facebook-sivu: Steven Williams
  Twitter: stevenwills0001

  VastaaPoista
 8. Oletko liikemies tai nainen? Oletko rahoitusongelmassa tai tarvitsetko varoja aloittaaksesi oman yrityksenne? Tarve maksaa lainoja heidän velkansa tai maksaa laskujaan tai aloittaa mukava liiketoiminta? Onko sinulla alhainen luottopiste ja sinulla on vaikea saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta / muilta rahoituslaitoksilta? Tarvitsetko yhtä lainaa tai rahoitusta mistä tahansa syystä, kuten:
  a) henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen,
  b) Yritysten perustaminen, koulutus,
  c) Velkojen konsolidointi,
  d) Kovan rahan laina

  Tarjoamme lainaa alhaisella korolla 3% ja vakuudellamme eikä vakuudellamme, tarjoamme henkilökohtaisia lainoja, velkakirjojen lainaa, riskipääomaa, yritysluottoa, opintolainaa, kiinnitystä tai lainaa mistä tahansa syystä ".

  Menetelmämme tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden määrittää tarvittavan lainan määrä ja myös sen keston, jolla sinulla on varaa, antaa sinulle todellisen mahdollisuuden saada tarvittavat varat!

  Nämä henkilökohtaiset lainat voidaan hyväksyä riippumatta luottotietosi ja on paljon onnellisia asiakkaita varmuuskopioida tämän vaatimuksen. Mutta et saa vain tarvitsemasi henkilökohtaisen lainan; saat halvimman. Tämä on meidän lupaus: Takaamme alimman kurssin kaikille lainoille, joilla on vapaa vakuudet.

  Pyrimme jättämään positiivisen kestävän vaikutelman ylittämällä asiakkaidemme odotukset kaikessa, mitä teen. Tavoitteenamme on kohdella sinua arvokkaasti ja kunnioittavasti tarjoamalla korkealaatuista palvelua hyvissä ajoin.

  Sähköposti: midland.credit2@gmail.com
  Yrityksen nimi: MIDLAND CREDIT HOME
  Käy osoitteessa: www.midlandcreditonline.com

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig