Prahaan ja tšekkiläsyyteen keskittyvä blogi ~ Matkavinkkejä & omia kokemuksia meille rakkaasta Prahasta

23. helmikuuta 2011

Beatles-kuvia Prahassa näytteillä 28.3. asti !

Paul Berriffin ottama kuva Beatleseistä - täältä

Museum of Music (České Muzeum hudby) Prahassa esittelee kokoelman ullakolta löydetyistä valokuvista Beatles-yhtyeestä. Kuvat on otettu juuri ennen kun yhtye tuli maailman kuuluksi ja tunnetuksi. Valokuvat ovat olleet näytteillä Englannissa ja nyt ensimmäistä kertaa maan ulkopuolella ja paikaksi valittiin Praha.  

Alikehittyneet negatiivit oli jätetty laatikkoon, ja ne oli ottanut tuolloin 60-luvun alussa  16-vuotias, silloinen toimittajaharjoittelija, Paul Berriff.Paul Berriff - kuva täältä


Vuonna 1963 Paul Berriff toimi toimittajaharjoittelijana Englannissa, lehdessä nimeltä Yorkshire Evening Post. Berriff käveli ympäri kaupunkia ja otti kuvia harjoitellakseen enemmän valokuvausta. 

"Se popvuosi todella räjäytti kaiken", Berriff kertoi Tšekin  näyttelyn avajaisissa.  "Tunsin monia teatterin johtajia, ja he antoivat minun tulla sisään konsertteihin, ja ottaa kuvia pop-ryhmistä. Kuvat olivat mielestäni harmittomia ja tein sitä harjoittelun vuoksi tullakseni paremmaksi valokuvaajaksi".

"Sain erittäin ystävällinen vastaanoton Paul McCartneylta, joka eräänkin kerran tuli luokseni ja kysyi minulta, miten minun valokuvaustaitoni olivat kehittyneet?  Paul erityisesti halusi poseerata juuri minulle", Berriff sanoi, osoittaen joitakin  muotokuvia Paulista, jotka on otettu backstagella.


Paul Berriffin ottama kuva John & Paul - täältä
 
 

Nyt, lähes 50 vuotta myöhemmin kun  eräs maailman kuuluisimmista rock-ryhmistä oli jättänyt lähtemättömän vaikutuksen valokuvaajan muistiin, nuo kuvat ovat kaikkien halukkaiden nähtävillä

"Paul oli aina eturintamassa, hänellä oli taito hyvään vuorovaikutukseen toimittajiien sekä kameramiehien ja valokuvaajien kanssa. John Lennon oli aina jokeri: hän oli yleensä hieman hiljainen, mutta taitavasti keksi vitsejä ", Berriff sanoi.
 
Berriffistä tuli BBC: n kaikkien aikojen nuorin toimittaja. Sieltä hän jatkoi uraansa dokumentaristina, matkustaen ympäri maailmaa. Berriff päätti palata juurilleen vuonna 2009. "Olen aina halunnut päästä takaisin valokuvatyöhön, ja intohimoni on aina ollut valokuvaus siitä lähtien kun toimittajantyöt aloitin", hän sanoi.

Tehtyään päätöksen palata valokuvaukseen, Berriff löysi laatikollisen vanhoja negatiiveja ollessaan ullakolla. Laatikko sisälsi negatiiveja kuvista, joita hän oli ottanut  Leedsissä ja sen ympäristössä. Laatikosta saatiin taltioiduksi yhteensä 850 kuvaa. "Ajattelin, että laatikko sisältäisi vain kuusi kuvaa Beatleseista, mutta minulla olikin niitä 40", Berriff sanoi.  Hän vei valmiit kuvat Beatles Storyyn Liverpoolissa, ja sen johtajalle Jerry Goldmanille, joka antoi kuville pysyvän näyttelytilan. 

Nyt nämä kuvat voit löytää katsottavaksesi Prahasta täältä:

"Beatles Hidden Galleria"

Czech Museum of Music 

 
Karmelitská 2/4, Praha 1, Malá Strana (karttalinkki tässä)


Raitiovaunuja menee Ujezd-kadulla, mm. 12, 22, 23. 

Museo avoinna seuraavasti:
Maanantaisin klo 10 - 18 
Tiistaisin suljettu
Keskiviikoisin klo 10 - 20
Torstai, lauantai ja sunnuntai klo 10 - 18
Perjantaisin klo 9 - 18
 

Pääsymaksu koko museoon 190 korunaa.
Ilmainen sisäänpääsy joka kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 14 - 18
Museon omat infosivut näyttelystä löydät tämän linkin takaa.Info: Czechposition 
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Karhunkadun Kafka
Blog Design by pipdig