Prahaan ja tšekkiläsyyteen keskittyvä blogi ~ Matkavinkkejä & omia kokemuksia meille rakkaasta Prahasta

14. joulukuuta 2011

Pražské Rokoko -näyttely valottaa sosiaalista- ja kulttuurielämää 1700-luvun Prahassa
Prahan kulttuurielämästä ja muusta rokokoo-aikakaudesta kertova näyttely on herkullinen kaikille tästä aikakaudesta pitäville. Suuntaa siis kulkusi paikkaaan nimeltä Gallasův Palac. Näyttely on avoinna 22. tammikuuta asti.


Rokokoon pukumuotia - kuva täältä


Prahan rokokoo: Sosiaalinen- ja kulttuurielämä Prahassa 1740 - 1791 - näyttelystä vastaavat Prahan kaupungin arkisto ja Prahan kaupungin museo. Paikkana Gallasův Palac sopii teemaan, sillä palatsi on barokkia. Näyttelyssä on esillä noin 600 esinettä.

Rokokoon aikakauteen kuuluivat muun muassa sisustuksessa käytetyt muotokuvamaalaukset seinillä ja pienet esillä olevat posliiniveistokset. Rokokoo ulottui myös musiikkiin ja muuhunkin kulttuurielämään. 

Praha kaupunkina koki tosin kovia tuona aikana, ja siihen mahtuivat esimerkiksi suuret tulvat, kaksi pahaa epidemiaa, sekä kaupunkia vaurioittanut tulipalo. Vuonna 1754 kaupungissa kirjattiin asuvaksi 59 000 asukasta. 1700-luvun lopulla kaupungin asuinalueet Staré Mesto, Malá Strana, Nové Mesto ja Hradčany yhdistettiin yhdeksi alueeksi. Tämä antoi mahdollisuuden hallita ja kehittää kaupunkia virkamiesten ja muiden toimesta paremmin.


Palatsi, jossa näyttely on - kuva täältä

Gallasův Palac
 
Husova 20, Praha 1, Vanhakaupunki (karttalinkki tässä)

Pääsymaksu: 70 korunaa aikuisilta / 30 korunaa eläkeläiset ja opiskelijat

Avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10 - 18.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Karhunkadun Kafka
Blog Design by pipdig