Prahaan ja tšekkiläsyyteen keskittyvä blogi ~ Matkavinkkejä & omia kokemuksia meille rakkaasta Prahasta

21. joulukuuta 2011

Restaurace U krále BrabantskéhoKeskiaikainen ravintola vie sinut labyrinttien ja pääkallojen suojiin. Täällä jonglöörien, musikanttien ja keskiaikaisten pitojen keskellä olet hetken aivan muissa maailmoissa; kokeile edes kerran !Ravintolan edusta joulukuussa 2011


Me astuimme tähän paikkaan vähän vahingossa sisään iltakävelyllä joulukuussa 2011. Paikka on kyllä erittäin tunnelmallinen ja hyvinkin keskiaikainen. Väkeä oli joka pöydässä ja puheensorina täytti hämyisen ravintolan. Me joimme vain oluen ja kuuman viinin, ja jatkoimme matkaamme eteenpäin. Mutta ehkä ensi kerralla sitten ruokaillaan !

U krále Brabantského eli Kuningas Brabantin taverna, avattiin majataloksi ja olutpubiksi vuonna 1375 ja vuosisatoja se palveli asiakkainaan niin kuninkaita kuin huijareitakin. Majatalossa ovat oluttuoppejaan kaataneet kurkkuihinsa niin mystiikan taitajat kuin alkemistitkin. Asiakkaina ovat olleet mm. teloittaja Mydlář, säveltäjämestari Mozart sekä Jaroslav  Hašek. Kännit ovat kautta aikain kelvanneet niin ylemmille kuin alemmille sosiaaliluokille. Täällä heitä oli mahdollista kohdata ja kaikki olivat oluttuoppinsa varressa saman arvoisia. 


Pääkallot somistavat ravintolan kattoa - kuva täältä

Legenda kertoo, että majatalossa oleva maanalainen salakäytävä vei Prahan linnaan ja sitä käytti varsinkin kuningas Václav IV käydessään oluttuopillisella majatalossa.  

1800- ja 1900-luvun vaihteessa paikan nimi muuttui hetkellisesti majatalon omistajansa mukaisesti "Krügler":iksi. Mies oli tunnettu esiintyjä: hän vihelsi siten ettei kukaan koskaan ollut kuullutkaan ja rummutti samalla pöytään tahtia lusikalla.


Ravintolan kyltti illan hämyssä joulukuussa 2011Ravintolan omat kotisivut löydät tästä linkistä:  http://www.krcmabrabant.cz/index_en.phpRestaurace U krále Brabantského

Thunovská 15, Malá Strana, Praha 1 (karttalinkki tässä)SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Karhunkadun Kafka
Blog Design by pipdig