HEL- PRG ... and other Czech stories

12. kesäkuuta 2015

Kävelytunnelia pitkin Jan Žižkan patsaalle ja Bar Planeta Žižkov

Olen aikaisemmin kirjoittanut tästä Prahan yhdestä ns. maamerkistä, jonne kannattaa tehdä vierailu sieltä avautuvien huikeiden maisemien takia, ja tietysti ihailla tätä kaunista Jan Žižkan patsasta, joka Praha Mondo-matkaoppaan kirjoittaneen Antti Helinin sanoin "näyttää leijuvan Prahan yllä".  Edellisen juttuni voit lukea tästä linkistä.

Tässä tulee teille kävelijöille vinkki, miten suunnata kohteeseen kävellen, kävelytunnelia pitkin.
Ota metron keltainen B-linja ja jää pois pysäkillä Křižíkova. Kun nouset ylös metrosta maanpinnalle, valitse ulostuloväylä, jossa lukee Křižíkova. Kun löydät kadun, suuntaa seuraavaksi kadulle Thámova ja lähde kävelemään sitä pitkin eteenpäin.Thámova-katua kävellessäsi saavut ensin Pernerova-kadun ristelykseen (kuva yllä). Jatka kuitenkin eteenpäin Thámova-katua.

Sitten huomaat alla olevassa kuvassa olevan tunnelin tulevan vastaan. Sitä kohti siis.
Tunneli on tarkoitettu ylittämään Vitkovin kukkula ja siellä eivät autot pääse kulkemaan, kulku on sallittu vain kävelijöille ja pyöräilijöille.
Tunnelin pituus on rapiat 200 metriä.
Tunnelista päästyäsi olet Chlumova-kadulla ja edessäsi on yllä oleva näkymä. Oikealla puolellasi on pub nimeltä Bar Planeta Žižkov. Me istahdimme tähän hetkeksi, vuorelle kapuaminen tarvitsee voimia.

Yksinkertaisen hyvä palvelu, edulliset tuotteet. Paikan omat kotisivut löydät tästä linkistä. 
Ja mikäs tässä on ollessa, katsellen paikallista elämää ja nauttia siitä tunnelmasta, jota aito prahalainen miljöö tarjoaa.


Hetken levähdyksen jälkeen sitten siis sitä kohti, johon oli matkakin; Jan Žižkan patsaalle. Pubin terassin pöytien välistä (tai sen reunalta, kuva yllä) lähtee polku Vitkovin kukkulalle.


Vitkovin kukkulan karttalinkki tässä.
Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blog Design Created by pipdig