HEL- PRG ... and other Czech stories

8. elokuuta 2016

Novinky - Uutisia 
Seuraavat lyhyet uutispalat on poimittu Prague Radion nettisivuilta:
 
Prahan vihreä metrolinja A täytti 38 vuotta. Juhlaa juhlittiin laittamalla linjalle ajoon syntymäpäiväksi yksi vuoden 1978 venäläisvalmisteisista metroista, joista viimeisimmät on poistettu käytöstä vuonna 2005.
 
Praha 1 -kaupunginosan pormestari Lomecky haluaisi kieltää alkoholimyynnin kaupoista yön tunteina alkaen klo 22,  Prahan historiallisen keskustan alueella. Kielto ei koskisi ravintoloita ja baareja. Humalassa käyttäytyvät nuoret ulkomaalaiset turistit ovat viime aikoina aiheuttaneet häiriötä ja vahinkoa, joka on saanut pormestarin miettimään keinoja huonon tavan poiskitkemiseksi. Poliisilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta valvoa tämän kaltaista kieltoa täyspainotteisesti, joten tässä vaiheessa poliisi on hylännyt pormestarin ehdotuksen.
 
Terveysturismi on nousussa Tshekissä, nousua vuoden takaiseen kerrotaan olevan 15 %. Eniten turistit tulevat hoidattamaan erilaisia kosmetologisia leikkauksia ja plastiikkakirurgiaan liittyviä toimenpiteitä, mutta myös laihdutukseen ja terveyskylpylöihin kuuluvia hoitoja. Varsinkin turistit Iso-Britanniasta, Saksasta ja Venäjältä käyttävät rahojaan erilaisiin wellness- ja terveyspalveluihin.
 
David Černý, tuo erikoisten taideilmiöiden luoja, teki vuoden 2012 Lontoon olympialaisiin erikoisen englantilaisen kaksikerroksisen bussin näyttelyalueelle, joka suoritti punnerruksia. Jälleen tänä vuonna taiteilija antaa katselijoille silmänruokaa Rion olympia-alueella.: Emil Zatopek, tuo tshekkiläinen kuuluisa pitkänmatkanjuoksija, on inspiroinut taiteilijaa tekemään kymmeniä pareja sähköllä käyviä jalkoja, jotka astuvat askeleen kerran sekunnissa, ja jalat voi laittaa kiinni seinään tai ripustaa ylös roikkumaan. Jaloilla on myös valkoiset shortsit, mustat kengät ja juttua näistä voi lukea vaikka tästä linkistä.
 
 

Share:

2 kommenttia

  1. Olenko jo pyytänyt sua osallistumaan Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig