HEL- PRG ... and other Czech stories

4. elokuuta 2016

Foodparade 2016 - Ruokailoa Troijan linnapuistossa 3. - 4.9.2016
Kun puhutaan Prahasta, puhutaan myös ruoasta. Ruoka on tsekissä hyvää, sitä ei ole kiistäminen. Mutta yksi tämän kaupungin hienoista jutuista on lisäksi erilaiset katuruokafestarit, joita järjestetään aina silloin tällöin. Näihin kannattaa mennä käymään, maistelemaan ja nauttimaan tunnelmasta. Ja mikä parasta: alueelle pääsyt ovat yleensä ilmaisia.

Mutta Foodparadeen pitänee maksaa sisään 300 korunaa eli rapiat 12 euroa, sillä kyse on linnan piha-alueesta, jonne muutoinkin maksetaan. Siispä jos olet 3. - 4.9.2016 Prahassa, suuntaa askeleesi Troijan linnalle, joka sijaitsee aivan Prahan eläintarhan vieressä. Joten tässäkin ehkä kannattaa ottaa ns. "kaksi kärpästä yhdellä iskulla" eli vierailla eläintarhassa ja sitten mennä syömään kadun toiselle puolelle. Lippuja voit ostaa jo etukäteen tästä linkistä.

Trojský zámek eli Troijan linnapuisto on auki kumpaisenakin päivänä klo 10 - 18 ja tarjolla on kaikenlaista hyvää syötävää. Tämä Foodparade järjestetään jo kuudetta kertaa. Paikalla on rapiat 20 prahalaista ravintoloitsijaa, jotka loihtivat teltoissaan herkkuja ostettavaksi ja maisteltavaksi. Tapahtuman kotisivut löydät tästä, valitettavasti vain tshekin kielellä. Sieltä ennen h-hetkeä löytyy varmasti tieto myös siitä, mitä tuohon sisäänpääsymaksuun sisältyy; ehkäpä jotain maisteltavaa myös.


Osoite: U Trojské zámku 1, Praha 7  (karttalinkki tässä).

Parhaiten palatsiin pääsee metrolla ja bussilla seuraavasti:
punainen metrolinja C, pysäkki Nádraží Holešovice. Ota siitä bussi, joka menee eläintarhaan eli bussin numero 112 tai bussi, jossa lukee Praha Zoo.Eläintarhan edessä on päätepysäkki ja Troijan linna eläintarhaa vastapäätä.


Share:

2 kommenttia

  1. Oi miten hyvältä kuulostaisi!

    VastaaPoista
  2. No niinpä : ) Me ollaan kerran osuttu katuruokafestari-paikalle ihan vahingossa, siitä juttu tässä: http://karhunkadunkafka.blogspot.fi/2015/07/katuruokafestarit-572015-zizkov.html

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig