Prahaan ja tšekkiläsyyteen keskittyvä blogi ~ Matkavinkkejä & omia kokemuksia meille rakkaasta Prahasta

13. syyskuuta 2018

Art Nouveau Palace Hotel - Hyvätasoista yöpymistä Prahan keskustassa



Tällä kertaa matkamme hotelliksi valikoitui paikka, jolla on pitkä historia takanaan ja, jossa olemme kerran aikaisemmin piipahtaneet iltakävelyllämme herkuttelemassa.

Art Nouveau Palace Hotel sijaitsee ns. uudella puolella (Nové Město), hyvin lähellä Můstekin metropysäkkiä, sekä Václavin aukiota (Václavské náměstí), siitä on myös lyhyt matka kävellen vaikkapa Kaarle-sillalle tai vanhaan kaupunkiin. 

Molemmat kadut, joiden kulmassa hotelli sijaitsee (Panská ja Jindřišská), on yksi Prahan vanhimmista alueista, joita aikojen alussa Prahaan rakennettiin jo Kaarle IV:n aikakautena 1348. Tämä kohta kaupungissa mainitaan ensimmäisen kerran kaupungin historiallisessa kirjanpidossa vuonna 1378. Samalla paikalla sijainnut rakennus purettiin 1800-luvun lopulla. Vuonna 1903 prahalainen rakennuttaja František Buldra aloitti hotellin suunnittelemisen yhdessä arkkitehdin George Justichin kanssa.  Rakennus valmistui hotelliksi 21. huhtikuuta 1909.


Hotelli sijaitsee rauhallisella Panská -kadulla. Sisään tullessa meitä tervehti aina ystävällinen henkilökunta. Hotelli on siisti ja kaunis, ulkoapäin Art Deco -aikakauden tuotos, sisätiloissa hieman päivitetympi versio. Tässä rakennuksessa on toiminut hotelli jo yli 100 vuotta, joten aivan uuden äärellä ei siis olla kuitenkaan.


Hotellissa on katutason aulatilojen lisäksi siis tuo aikaisemmin mainitsemani "herkuttelupaikka" eli Café Palace. Jos ei tänne siis majoitu, voi tunnelmasta käydä nauttimassa vaikkapa kahvikupillisen tai viinilasillisen kera, a´la Carte -voi tilata syötävää myös pikkunälkään.


Alkuperäisen varaamamme huoneen sijaista saimmekin yllätykseksemme samaan hintaan hieman paremman ja suuremman huoneen, joka tietysti oli meille suuri plussa. Huoneemme sijaitsi hotellin 6. kerroksessa, käytävät olivat siistit muutoin, paitsi muutama tumma läikkä hotellikäytävän matossa ehkä saattoi pistää silmään. Muuten yleisvaikutelma oli hyvä.


Huoneessa ei pahemmin näkynyt käytön jälkiä. Hotellin sänky oli loistava, sillä pidämme hieman normaalia kovemmasta patjasta; se tekee pitkien kävelyjen jälkeen selälle hyvää. Televisiosta näki useita kanavia, huoneen koko oli mainio ja kylpyhuone siisti ja sieltä löytyi kaikki tarvittava.

Aamuisin huoneestamme lähtiessämme hotellin käytävillä huoneita siivoavat naiset huutelivat hymyillen ystävällisesti huomenia ja aina kaupungilta palattuamme iltapäivällä takaisin huone oli laitettu hyvään kuntoon, pyyhkeet vaihdettu ja siivottu hyvin.

Me emme ottaneet tällä kertaa aamiaista vaan päätimme aamuisin etsiä aamiaispaikat muualta. Kerran kuitenkin kävimme extrana hotellin aamiaisella ja se oli erittäin runsas, sekä hyvä. Sieltä löytyivät niin normaalit leivät, leikkeleet, juustot, hedelmät, jugurtit, murot ja myslit, amerikkalaisen aamiaisen ruokajutut, kahvin kanssa nautittavat pikkuleivonnaiset ja palvelu toimi.

Meidän mielestämme hyvä hotelli, hyvä palvelu ja hyvä sijainti keskustahotellia etsivälle. Me varasimme hotellin Booking.com:in kautta.

Hotellin omat kotisivut löydät tästä: https://www.palacehotel.cz/en/






SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Karhunkadun Kafka
Blog Design by pipdig