Prahaan ja tšekkiläsyyteen keskittyvä blogi ~ Matkavinkkejä & omia kokemuksia meille rakkaasta Prahasta

24. syyskuuta 2018

Lokakuun alun markkinatyyppiset ruoka- ja juomatärpit PrahaanTämä on teille, jotka matkaatte Prahaan lokakuun alussa. Muutama vinkki minne askeleet suunnata ruoan ja juoman suhteen - kyse on siis markkinoista tai ulkoilmatapahtumista.

Ja kuten ennenkin, muistuttelen vielä ottamaan näihin tapahtumiin mukaan kolikoita ja pientä setelirahaa, sillä aina kaikilla myyjillä ei tuota korttimaksupäätettä ole mukana ja mielellään ottavat vastaan tasarahaa tai ns. pientä rahaa.

Ja sitten itse tarjontaan, jonka olen randomisti valinnut niistä kymmenistä tapahtumista, joita Prahassa on koko ajan meneillään:


Days of French Wines, perjantaista lauantaihin 5. - 6.10.

Jos tsekkiolut alkaa kyllästyttää, piipahda maistelemaan ranskalaisia viinejä. Näitä tarjoillaan ilmaisella sisäänpääsyllä ns. uuden puolen kaupungintalolla eli paikkana on Novoměstská radnice - sisätiloissa siis ollaan. 

Ovet ovat avoinna klo 11:00 - 19:00, ja tänne ainakin kannattaa piipahtaa edes tutkailemaan kauniin rakennuksen sisätiloja jos ei niin viineistä piittaakaan. Paikalla pitäisi olla 30 eri ranskanviinien tuottajaa maistattelemassa tuotteitaan, ja tietysti mukaan voi myös ostaa viinejä jos jokin maku miellytti. Sisäänpääsy siis ilmaista, viinit maisteluineen maksavat.

Karttalinkki tapahtumapaikalle tässä ja kotisivut löydät Facebookista.

Miten mennä:

Raitiovaunut: 2, 3, 6, 13, 14, 18, 22, 23 ja 24 ajavat puiston ohi - jää pois pysäkillä Karlovo náměstí


Oktoberfest na Andělu, keskiviikko 10.10.

Yhden päivän kestävä oluttapahtuma Andělin kauppakeskuksen edustalla, Smichovin kaupunginosassa. Baijerilaisiin kansallispukuihin pukeutuneet myyjät tarjoavat ostettavaksi paitsi olutta, myös grillissä paistettuja makkaroita ja erilaisia lihavariaatioita. Tapahtuma-aika on klo 08:00 - 20:00, joten ei muuta kuin mukaan vain syystunnelmasta nauttimaan. Oleskelu tapahtuma-alueella on ilmaista, vain ruoka ja juoma maksavat.

Karttalinkki tapahtumapaikalle tässä ja kotisivut löydät Facebookista.

Miten mennä:

Metro: kelttainen metrolinja B: jää pois pysäkillä Anděl - olet paikalla.

Raitiovaunut: 1, 4, 5, 7, 9, 12, 15, 16, 20, 21 menevät kauppakeskuksen ohi - jää pois pysäkillä Anděl.


Food Truck Show, lauantai 13.10. 

Päivän kestävä ruokarekkatapahtuma Vltava-joen rannalla, Smichovin kaupunginosassa. Tänne kenttäkeittiö-festivaalin tarjontaan pääsee tutustumaan klo 10:00 - 20:00. Tarjolla ostettavaa pikaruokaa ainakin Belgiasta, Puolasta, Slovakiasta ja Unkarista. Ota siis suunnaksi Smíchovská náplavka ja heittäydy tuoksujen tunnelmaan. Aluelle meno ilmaista, ruoka maksaa - mutta kun Tsekissä ollaan, rahallesi saat vastinetta.

Karttalinkki tapahtumapaikalle tässä.

Miten mennä:

Metro: keltainen metrolinja B - jää pois pysäkillä Anděl. Suunnista siitä kävellen joen rantaan ja katso missä ruokarekkoja näkyy; suuntaa sitä kohti.

Raitiovaunut: 4, 5, 12 ja 20 linjat ajavat Nádražní -kadulla - jää pois pysäkillä Na Knížecí ja suuntaa askeleesi joen rantaan, olet siinä kohdin perillä.SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Karhunkadun Kafka
Blog Design by pipdig